"În fotbalul mondial există de la puțini spre foarte puțini jucători ca el!" Ianis Hagi, lăudat după ultimele prestații

3 zile in urmă 15

  • Media: Fotbal Club, miercuri, 19:30, Digi Sport 1

  • Media: Digi Sport Special, miercuri, 21:30, Digi Sport 1

Progresul pe care fotbalistul lui Rangers l-a făcut a fost remarcat și de Iosif Rotariu, fostul mare jucător român.

Rotariu, cuvinte mari despre Ianis Hagi

Iosif Rotariu nu s-a ferit de cuvinte și a vorbit la superlativ de Ianis Hagi, pe care îl consideră unul dintre fotbaliștii cei mai unicați ai lumii.

"La Ianis Hagi am observat o creștere substanțială în joc, treptat se convinge că deține un arsenal tehnic care-i permite să facă diferența în fiecare meci.  În fotbalul mondial există de la puțini spre foarte puțini jucători care execută loviturile libere, cornerele sau șutează la poartă cu ambele picioare. 

Pase cu ambele picioare dau mulți, e simplu, mai greu e să teleghidezi mingea unde-ți propui cu stângul sau cu dreptul, la fel de bine. Și pentru adversari, și pentru portari apare un soi de teamă când au în față un astfel de jucător.  Ianis și-a ales drumul corect în carieră și sunt sigur că va lua cea mai bună decizie în viitor, în privința unui transfer", a declarat Iosif Rotariu, pentru Sport.ro.

Ianis Hagi este cel mai bun jucător de câmp pentru Rangers în acest sezon

Hai în Digi Online să-l vezi pe Howard Greenberg, unul dintre cei mai vicleni, bizari și temători avocați ai apărării penale din New York. Azi de la 21:50, numai pe Digi Life!

În acest sezon, cel care a reușit recent un gol de poveste cu Germania s-a confruntat atât cu accidentări, cât și cu contractarea coronavirusului. Din acest motiv, a lipsit în câteva meciuri pentru gruparea scoțiană, dar tot a reușit să bifeze câteva evoluții foarte bune. 

Evoluția lui Hagi, dar și a celorlaltor colegi ai săi, a fost analizată atent de către publicația scoțiană Rangers Review, cu ajutorul unor statistici colectate de către Stats Bomb.

Toți elevii lui Gerrard au primit câte o notă, iar românul a obținut al doilea cel mai mare punctaj (6,8), la egalitate cu extrema Scott Wright. Lider în echipa de pe Ibrox este portarul Robby McCrorie (7,5). 

În cele 10 meciuri jucate pentru echipa sa în acest sezon, șeptarul lui Rangers a înregistrat, în medie, 2,57 șuturi spre poartă, 7,70 atingeri de minge în careu, 74% pase reușite, 1,60 faulturi obținute și 20% centrări ajunse la un coleg.

Etichete: iosif rotariu , romania , rangers , ianis hagi
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă