”În comparație cu Super Liga, Champions League este răul mai mic!” Un star al lui Manchester City atacă noul format al competiției UEFA

2 săptămâni in urmă 16

  • Liga 1: UTA Arad - Hermannstadt, vineri, 17:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: Gaz Metan Mediaș - Dinamo, vineri, 20:30, Digi Sport 1

Mijlocașul lui Manchester City spune că jucătorii vor fi din ce în mai epuizați și nimeni nu ia în considerare acest aspect.

Gundogan, nemulțumit de noul format UCL

Mijlocașul lui City și-a expus nemulțumirea față de noul format al Ligii Campionilor pe rețelele de socializare. Gundogan susține că actualul format al competiției funcționează de minune, este apreciat de suporteri și nu ar trebui schimbat.

Cu tot ce se petrece cu Super Liga, putem să vorbim, vă rog, și despre noul format Champions League? Din ce în ce mai mult meciuri și nimeni nu se gândește la noi, jucătorii? Noul format UEFA Champions League este răul mai mic în comparație cu Super Liga”, a scris Ilkay Gundogan, pe rețelele de socializare.

Actualul format Champions League funcționează minunat și de asta este cea mai populară competiție din lume pentru jucători și pentru suporteri”, a mai completat mijlocașul lui City.

Un nou format în UEFA Champions League, fără grupe!

Din 2024, vom avea 36 de cluburi în Champions League, care vor disputa meciurile sub forma unui minicampionat, fără tur-retur. Fiecare echipă va juca câte zece meciuri în faza campionatului, după care se va trece la optimi.

În prima parte a Champions League se vor disputa câte zece meciuri de echipă, fără tur-retur. După aceste meciuri, primele opt formații se vor califica în optimi. Meciurile vor fi decise la tragerea la sorți, unde echipele vor fi împărțite în patru urne a câte nouă echipe, pe baza coeficientului.

Echipele care termină între locurile 9 şi 24 vor juca un play-off, tur-retur, pentru a desemna celelalte opt echipe care trec în optimi, iar cele clasate între locurile 25 şi 36 vor fi eliminate.

Anglia, Spania, Germania și Italia vor avea câte patru echipa calificate automat în grupe. Franța va avea trei reprezentante în grupe, iar câștigătoarele Europa League și Champions League vor avea de asemenea locul asigurat.

Preliminariile Champions League vor rămâne neschimbate.

Noul format al Ligii Campionilor ar putea fi implementat înainte de 2024

Potrivit Gazzetta dello Sport, noul format al Ligii Campionilor ar putea fi implementat mai devreme de cât a fost anunțat.

UEFA negociază cu un fond de investiții care va spori bugetul Ligii Campionilor cu aproximativ șase miliarde de euro.

Noul format la Ligii Campionilor este programat să fie implementat în 2024, dar, potrivit aceleiași surse, scandalul provocat de Super Liga Europeană i-a convins pe oficialii UEFA să grăbească adoptarea noului format.

Etichete: manchester city , champions league , uefa , ilkay gundogan
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă