În ciuda promisiunilor de la Kremlin, o republică din Rusia i-a anunțat pe toți cei care au vârsta mobilizării în armată, să nu plece nicăieri, chiar dacă nu au primit hârtie de consemnare

2 zile in urmă 27

În Republica Tatarstan, din estul Rusiei, cei care au vârsta mobilizării în armată au primit interdicția de a-și părăsi orașele sau regiunile, relatează ziarul rus Kommersant. Comisarul militar al republicii, Serghei Pogodin, a emis un ordin în acest sens după ce Vladimir Putin a decretat miercuri mobilizarea parțială în Rusia.

Ordinul a apărut în ziarul „Republica Tatarstan”, folosit pentru publicarea oficială a documentelor autorităților regionale.

”Ofițerii, studenții, sergenții, maiștrii, militarii și marinarii în rezervă, care nu au primit ordine de mobilizare și somații de la comisariatele militare ale municipiilor, au interdicția temporară să se deplaseze în afara orașului”, se precizează în document.

Astfel, libertatea de mișcare este limitată pentru o parte semnificativă a bărbaților din regiune, notează Kommersant, adăugând că deocamdată nu este clar cum se va controla dacă interdicția este respectată.

Totodată, bărbații care locuiesc temporar în Tatarstan au primit ordinul „să plece imediat la locul de reședință permanentă” și să meargă la comisariatul militar pentru ”înregistrarea militară”. Cei care încalcă ordinul vor fi trași la răspundere, a mai avertizat comisarul.

Președintele Vladimir Putin a anunțat într-un discurs difuzat miercuri, 21 septembrie, mobilizarea parțială în Rusia, precizând că vor fi convocați doar cei care sunt în rezervă și care au experiență militară.

Ulterior, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu a explicat că „mobilizarea parțială” se poate face dintr-un număr „uriaș” de oameni, dar a promis că nu va apela decât la 300.000 de persoane. ”Nu este vorba despre mobilizări ale studenților care studiază la universități”, a spus ministrul rus al apărării.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă