În Chiajna rata de infectare cu noul coronavirus a depășit pragul de 2 la mia de locuitori. Ce măsuri iau autoritățile

1 lună in urmă 46


Rata de infectare în localitatea Chiajna, din județul Ilfov, a ajuns vineri la o rată de infectare de peste 2 la mia de locuitori. Astfel, Prefectura Ilfov a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă un nou set de restricții care vor intra în vigoare pe 4 septembrie ora 00:00.


Rata de infectare cu noul coronavirus a ajuns, vineri, în localitatea Chiajna din Ilfov la 2,12 la mia de locuitori.


„Având în vedere faptul că, la data prezentei, la nivelul comunei Chiajna s-a înregistrat o valoare a ratei de incidență cumulată calculată la 14 zile de 2,12/1000 locuitori, în urma propunerii Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, astăzi, 03 septembrie 2021, a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea nr. 150 din 03.09.2021 privind măsurile dispuse pentru localitatea Chiajna”, se arată în comunicatul transmis, azi, de Prefectura Ilfov.


Noile măsuri impuse la nivelul localității vor intra în vigoare pe 4 septembrie ora 00:00. Printre măsurile impuse de autorități se numără: obligativitatea purtării măștii de protecție în piețe și târguri, iar organizarea festivalurilor sau a concertelor se face cu până la maxim 2.500 de participanți.România a înregistrat vineri 1.520 de cazuri noi de COVID-19, fiind efectuate 43.315 teste. În ultimele 24 de ore, alte 33 de persoane infectate cu virusul și-au pierdut viața. În ceea ce privește situația de la ATI, numărul pacienților aflați la terapie intensivă a continuat să crească, ajungând la 345, cu 23 mai mulți față de ziua precedentă.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă