În ce afaceri vrea să investească bani Dragoș Petrescu la „Imperiul Leilor”: „Caut antreprenori care să înțeleagă momentul în care ne aflăm”

2 săptămâni in urmă 15


Dragoș Petrescu e unul dintre cei cinci investitori de la „Imperiul Leilor”, sezonul 3, la Pro TV. Cunoscutul om de afaceri a acordat un interviu pentru protv.ro, în care a povestit despre afacerile în care își dorește să investească bani, dar și ce părere are despre cel mai tânăr Leu, despre Sebastian Dobrincu.


Dragoș Petrescu e patronul lanțului de restaurante City Grill. Acesta a studiat foarte mult în țară, dar și-n străinătate, la universități de prestigiu. Și în al treilea sezon al emisiunii el e prezent, așa că a dezvăluit ce așteptări are de data aceasta, ce își dorește de la concurenți.


„În acest an caut antreprenori care să înțeleagă momentul în care ne aflăm. Mă uit la oportunitățile care au apărut în urma pandemiei, și sunt oportunități legate de influența în diverse sectoare, pozitivă sau negativă. Aș vrea să îi văd pe cei orientați în direcția pozitivă, cea în care pandemia împinge ideile de afaceri, dar și pe acei antreprenori care văd șansa pe care o avem noi ca țară în fața programului PNRR.


Acest program va introduce în România în următorii 7 ani 30 de miliarde de euro, iar o parte importantă din această sumă va reveni zonei de energie verde. Deci vreau să văd antreprenorii care simt această oportunitate, care au idei în această direcție: sustenabilitate și energie verde. Aș dori să îi întâlnesc în sezonul 3, m-aș bucura să investesc în ei”, a spus el pentru site-ul protv.ro.


Dragoș Petrescu a fost întrebat și ce părere are despre cel mai nou și mai tânăr coleg, despre Sebastian Dobrincu. „Tinerețea este un atu și va rămâne un atu în aproape orice îți dorești să întreprinzi. Faptul că avem printre noi un leu de 23 de ani schimbă chimia grupului și îl face mai performant, pentru că avem o viziune de la un alt nivel generațional. Totodată, faptul că din ce în ce mai mulți antreprenori vin din categoria tânără de vârstă, între 18 și 35 de ani, este un semn bun, ceea ce este determinat de primele două sezoane, dar și de faptul că românii au înțeles că meseria de antreprenor nu este o rușine.Astfel, au mai multă încredere în ei și vin să își prezinte ideile de afaceri. Conform studiilor pe care noi le avem, 2 din 3 tineri își încep o afacere pe cont propriu. În continuare, noi ne aflăm la coada clasamentului în Europa în ceea ce privește microîntreprinderile, respectiv întreprinzătorii care doresc să pornească pe drumul antreprenoriatului. Și atunci, avem potențial. Faptul că reușim prin educație să aducem mai multe idei pe masă este un lucru benefic pentru noi, dar și pentru România.”, a mai declarat acesta.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă