În câteva ore, ploaia şi grindina au făcut ravagii în mai multe judeţe. La Moeciu, viitura puternică a măturat totul în cale

2 luni in urmă 55

Vijeliile şi canicula au împărţit ţara în două. În timp ce în zona de sud au fost temperaturi de foc, în zona montană ploaia şi grindina au făcut prăpăd. 8 judeţe şi Capitala sunt sub averizare cod portocaliu de caniculă până mâine seară. 

În câteva ore, ploaia şi grindina au făcut ravagii în mai multe judeţe. La Moeciu, viitura puternică a măturat totul în cale

Facebook

Mai multe judeţe au fost sub cod portocaliu de inundaţii, iar în câteva ore ploaia şi grindina au făcut ravagii. În Moeciu, viitura puternică a măturat totul în cale.

Doamne Maica Domnului!
Nu vezi cu ce viteză vine? Uite!

Nici casa producătorului Charlie Ottley, din Şirnea, nu a scăpat de furia naturii

Poduri rupte, căi de acces blocate de ape, case şi curţi inunate. Mai mulţi telespectatori ne-au trimis pe Fii Observator imagini ale dezastrului provocat de ploile abundente şi de viiturile puternice. Şi grindina a provocat pagube însemnate.

Nici casa producătorului Charlie Ottley, din localitatea braşoveană Şirnea, nu a scăpat de furia naturii. Iar în Munţii Piatra Craiului a plouat torenţial. În zona Fântâna lui Botorog, viitura a luat pe sus o maşină.

A fost prăpăd şi în localitatea prahoveană Valea Doftanei. O ploaie cu grindină care a durat o jumătate de ceas a transformat vara în iarnă, iar bucățile de gheaţă au acoperit toate culturile. În multe zone, străzile s-au transformat în lacuri, spre disperarea localnicilor.

Vijeliile şi canicula vor împărţi ţara în două

Vijeliile şi canicula vor împărţi ţara în două şi în perioada următoare. Până mâine seară, 8 judeţe din sud şi Capitala sunt sub cod portocaliu de arşiţă, iar aproape tot restul ţării e colorat în galben.

În zona montană sunt aşteptate ploi, furtuni şi grindină. În weekend şi la începutul săptămânii viitoare, termometrele vor indica aproape 40 de grade, dar noi vom resimţi 45. De luni, temperaturile încep să scadă în vestul ţării. Nu vor fi mai mult de 30 de grade, iar vijeliile vor face parte din peisaj. În sud însă, canicula va persista şi vor fi chiar şi 40 de grade la umbră. Abia de marţi temperaturile mai scad uşor, dar vor fi în continuare mult mai mari decât cele normale pentru această perioadă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă