În București gradul de ocupare a locurilor de vaccinare anti-COVID este de 100%. Persoanele din Capitală se pot programa și în Ilfov

1 lună in urmă 1


În București au fost programate 62.182 de locuri la vaccinare, iar gradul de ocupare a atins procentul de 100%, a anunțat, sâmbătă, Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.


Coordonatorul campaniei de imunizare a populației, Valeriu Gheorghiță, a anunțat de vineri că în București nu mai sunt locuri la programarea pentru vaccinul anti-COVID-19.


„Ieri, 15 ianuarie a.c., începând cu ora 15.00, a debutat Etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale”, a anunțat Comitetul de vaccinare într-un comunicat de presă.


„Pentru următoarele 20 de zile de programare la vaccinare, respectiv perioada 18 ianuarie - 6 februarie, la nivel național s-au realizat 305.562 programări la vaccinare, din cele 364.800 de sloturi disponibile Numai în București au fost programate 62.182 de locuri de vaccinare, gradul de ocupare fiind în proporție de 100%”, s-a mai notat în comunicat.


Odată cu deschiderea activităților de vaccinare pentru Etapa a II-a, care se derulează concomitent cu vaccinarea persoanelor din prima etapă, s-au înregistrat 37.750 de apeluri în Call Center (19.770 de apeluri preluate), iar pe platformă (vaccinare-covid.gov.ro), au fost înregistrate 2,6 milioane de accesări, cu 107.000 utilizatori unici.


Platforma de vaccinare a avut câteva disfuncționalități pe o perioadă de aproximativ 3 ore din cauza transferului datelor înregistrate în aplicația folosită în Etapa I de vaccinare în aplicația folosită în Etapa a II-a de vaccinare, dar situația este sub control, iar specialiștii STS asigură suportul necesar pentru buna funcționare a acesteia.


Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 a mai menționat că volumul cererilor a depășit posibilitatea alocării vaccinurilor din acest moment, aspect care a generat disconfort în rândul beneficiarilor.


Cu acest prilej, comitetul de vaccinare reamintește faptul că programările la vaccinare sunt condiționate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operațiunii, cât și de dinamica solicitărilor de înscriere la momentul respectiv.


Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 menționează că în București sunt deschise publicului pentru programare 7 centre de vaccinare, având disponibile 25 de cabinete și o capacitate zilnică de vaccinare a 1.500 de persoane cu prima doză și cu rapel.


În plus, cetățenii din București se pot programa la vaccinare și în județul Ilfov, anunță autoritățile.


La nivel național, sunt disponibile 192 de centre de vaccinare, cu 304 cabinete și o capacitate zilnică de vaccinare de 18.240 de persoane cu prima doză dar și cu rapel. Suplimentar, 60 de centre, cu 84 de puncte de vaccinare sunt organizate de Ministerul Apărării Naționale (MApN), iar 39 de centre, cu 45 de puncte de vaccinare, de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).


Acestea asigură vaccinarea personalului din rețeaua proprie, conform Etapei a II-a din Strategia națională privind vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Cetățenii din București au posibilitatea să se programeze la vaccinare și în centrele de vaccinare disponibile la nivelul județului Ilfov, unde sunt disponibile 7.397 locuri libere; 9.300 locuri de vaccinare au fost deja ocupate din cursul zilei de ieri.


FOTO: Vlad Chirea (Libertatea)


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă