"În afară de Negoiță, toți au fost cămătari!". Ionuț Lupescu vede o soluție pentru salvarea lui Dinamo

1 lună in urmă 3

Media: Fotbal Club, luni, 19:30, Digi Sport 1

Media: Digi Sport Special, luni, 21:30, Digi Sport 1

"În afară de Negoiță, toți au fost cămătari!". Ionuț Lupescu vede o soluție pentru salvarea lui Dinamo

Ionuț Lupescu, fost mare jucător la Dinamo, spune că formația din "Ștefan cel Mare" a ajuns în această situație din cauza conducătorilor din ultimii 20 de ani. 

Ex-internaționalul crede că Ionuț Negoiță este excepția care confirmă regulă, având în vedere că a investit o anumită sumă de bani la începutul perioadei sale de la Dinamo.

"La Dinamo, lucrurile sunt mai complicate. Eu am spus de acum vreo 20 de ani că Dinamo poate fi un club care să se autofinanțeze și nu m-a crezut nimeni. Au venit mulți oameni care au spus că sunt de bine și, din păcate, i-au băgat în datorii și mai mult. Au fost cămătari. În afară de Negoiță, care la început a băgat niște bani și n-a știut exact în ce se bagă, restul au fost toți cămătari.

Dacă Ministerul de Interne va face un stadion, așa cum s-a promis, eu cred că se pot face lucruri foarte bune la Dinamo. În Anglia, a vrut cineva să cumpere Newcastle și nu i s-a dat, chiar dacă era vorba de câteva sute de milioane. În NBA sau în sporturile americane, dacă vrei să intri la o echipă, e un cerc închis, ești verificat până în măduva oaselor dacă ai calitatea necesară de a conduce un club. La noi nu sunt reguli pentru o asemenea situație", a spus Lupescu, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Dinamo mai are nevoie de aproximativ 78.000 de euro pentru a-și îndeplini obiectivul: obținerea licenței pentru sezonul următor. Anunțul a fost făcut de Peluza "Cătălin Hîldan", luni.14 este locul ocupat de Dinamo în Liga 1, cu 27 de puncte. FC Hermannstadt (23p) și Poli Iași (19p) ocupă ultimele două poziții

Dinamo, foarte aproape de obținerea licenței

Emilian Hulubei, președintele AFAN, a explicat ce datorii mai are achitat Dinamo până pe 31 martie și s-a arătat încrezător în privința șanselor echipei din "Ștefan cel Mare" de a obține licența.

Dacă va obține licența UEFA, Dinamo va avea posibilitatea de a evolua în cupele europene, condiția fiind câștigarea Cupei României, unde este calificată în semifinale.

"La Dinamo, litigiile avute cu jucătorii sunt, în mare parte, rezolvate. Aici vorbim de licențiere. Majoritatea datoriilor până în luna decembrie au fost achitate. Mai sunt, chiar vorbeam cu Ionel Dănciulescu, și el are de luat banii până în luna decembrie. N-a făcut niciun demers, așteaptă, speră să-i intre și lui banii, pentru că așa e normal.

Mai sunt câțiva antrenorii de pe la copii și juniori, însă jucătorii de la prima echipă, majoritatea de la echipa a doua și cei din staff-ul tehnic și-au primit restanțele, inclusiv pe decembrie. Probabil mai sunt niște datorii către fisc, către furnizori, mai sunt și alții care au fost în staff-ul echipei, i-au dat în judecată și au câștigat. Cred că se va rezolva. Mai au puțin pentru licențierea de cupe europene. Pe 31 martie e ultima zi, mai sunt două zile", a spus Hulubei, la emisiunea Liga Digi Sport.

50.000 de euro a achitat Dinamo către Isma Lopez, fundașul plecat la Racing Santander.95.000 de euro a fost suma restantă plătită de suporterii acționari lui Borja Valle Etichete:
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă