Imunizarea prin boala sau vaccin, obligatorie pentru musulmanii care vor sa mearga la Mecca pentru pelerinajul de la inceputul Ramadanului

1 lună in urmă 7

Doar musulmanii imunizati impotriva Covid-19 vor putea sa participe la pelerinajul umrah, au anuntat autoritatile saudite, potrivit The Guardian.

Spre deosebire de haji, pelerinajul mai scurt umrah nu este obligatoriu si poate fi realizat in orice moment al anului.

Ministerul care se ocupa de pelerinajele haji si umrah a anuntat ca trei categorii de oameni pot fi considerati imunizati: cei care au primit doua doze ale unui vaccin, cei care au primit o doza cu cel putin 14 zile inainte si cei care au trecut prin boala si au anticorpi.

Doar acestia vor fi eligibili pentru a primi permisul de a participa la umrah, la rugaciuni in Marea Moschee din orasul sfant Mecca. A fost adaugat ca aceasta conditie este impusa si pentru accesul in Moscheea Profetului din Medina.

Ministerul a spus ca masura va intra in vigoare la inceputul Ramadanului, insa nu a fost precizat pentru cat timp.

Arabia Saudita a raportat, de la inceputul pandemiei, peste 393.000 de cazuri de Covid-19 si 6.700 de decese asociate.

Ministerul Sanatatii a precizat ca au fost administrate mai mult de 5 milioane de doze de vaccin in tara cu o populatie de peste 34 de milioane de locuitori.

Umrah atrage anual, in mod obisnuit, milioane de musulmani din intreaga lume. Autoritatile au spus ca pelerinajul va putea reveni la capacitatea maxima odata ce amenintarea pandemiei se va diminua. Cat priveste haji, in luna iulie a anului trecut doar 10.000 de rezidenti din Arabia Saudita au putut participa, fata de 2,5 milioane de musulmani din intreaga lume, in 2019.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă