Imperiul financiar Naomi Osaka » Lecția predată de japoneză superstarturilor Serena Williams și Maria Sharapova: „Sunt 3 zone pe care le atinge”

1 lună in urmă 1

Născută dintr-o căsătorie între o mamă japoneză și un tată haitian, Naomi Osaka s-a mutat împreună cu familia în New York, când avea doar 3 ani;Decizia de a concura sub steagul japonez a fost luată de părinții ei cu mulți ani în urmă. 

Naomi Osaka, cel mai mare brand anti-rasism din tenis

Între iunie 2019 și iunie 2020, Naomi Osaka a fost cea mai bine plătită atletă din istorie, nota Forbes la finalul anului trecut. Japoneza a câștigat un total de 37.4 milioane de dolari din premiile din circuitul WTA și din contractele publicitare, depășindu-le pe Maria Sharapova și Serena Williams, două nume obișnuite cu primele poziții. 

Pe lângă Nike, marea companie de echipament sportiv care o sponsorizează, Naomi Osaka are contracte cu Louis Vuitton, Mastercard, Beats, PlayStation, Airbnb, Nissan (compania auto) și Nissin (compania de tăiței). 

Naomi Osaka este aleasă de branduri datorită „diversității sale rasiale”, estimează Vogue, „dar și pentru că este un emisar ideal în 3 zone pentru publicitate - Statele Unite ale Americii, Japonia și lumea tenisului - care au o problemă cu egalitatea rasială”. De altfel, Naomi Osaka a fost printre cele mai vocale susținătoare ale protestelor din Statele Unite. La turneul de la Cincinatti de anul trecut, Naomi a refuzat să intre pe teren după ce Jacob Blake, un bărbat de culoare în vârstă de 29 de ani, a fost împușcat de 7 ori în spate de un polițist din Wisconsin, martori la incident fiind chiar cei 3 copii ai săi. 

„Înainte să fiu o sportivă, sunt o femeie de culoare. Și ca femeie de culoare simt că sunt lucruri mult mai importante în acest moment care necesită o atenție imediată, decât să joc eu tenis. 

Nu mă aștept să se schimbe nimic drastic pentru că nu intru eu pe teren. Însă dacă pot ajuta la începerea unei discuții într-un sport majoritar alb, consider că este un pas în direcția bună”, a scris atunci Naomi pe rețelele de socializare.

Justin Henin: „Naomi Osaka e noul boss din tenis”

„Pentru mine, tenisul feminin are un nou boss. Naomi Osaka are această capacitate, a ajuns la un nou nivel. Cred că este carismatică, nu are prea multe slăbiciuni, nu are momente în care alternează nivelul. S-ar putea îmbunătăți la procentajul primului serviciu. Uneori are multe greșeli, dar am fost impresionată atunci când joacă bine, când servește bine, ea joacă precum un campion. Sunt încrezătoare că va câștiga mai multe Grand Slam-uri”, a spus Justine Henin, de 7 ori campioană de Grand Slam, în cubul Eurosport.

Citește și alte știri din tenis: 

Hohote de râs la Australian Open! Ce mesaj a scris Naomi Osaka pe camera de filmat, după victoria cu Serena WilliamsFinal de carieră pentru Serena Williams? Gest enigmatic după meciul cu Naomi Osaka + a izbucnit în plâns și a părăsit conferința de presă!Simona Halep, după ultima controversă cu Serena Williams: „Nu cred!” » Pe cine mizează în finală

Expoziție de nuduri în Primăria Sectorului 1. Marcel Ciolacu: „Românul intră în hol, își face cruce și pleacă”

Libertatea

Playtech: Viviana Sposub, detalii PICANTE din dormitor. De câte ori face AMOR cu George Burcea, pe zi!
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă