Impas cu testele de salivă în școli. Ministrul Educației va analiza, din nou, situația

2 săptămâni in urmă 15

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că va reanaliza posibilitatea ca testele de salivă pentru elevi să fie efectuate în școli, după ce Ministerul Sănătății i-a transmis că nu este vorba de o procedură medicală. 

MIERCURI, 17 NOIEMBRIE 2021, 13:38

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

„După ce vom analiza materialul tocmai primit și vom discuta cu Ministerul Sănătății, când vom avea elemente certe, vom anunța”, a transmis Cîmpeanu pe grupul de comunicare cu presa, potrivit HotNews.

Reacția a venit după ce Ministerul Sănătății a transmis "că testarea cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă nu reprezintă un act medical. Aceasta este o măsură de prevenție ce poate fi aplicată în scopul identificării rapide a unor posibile cazuri de infectare cu SARS-COV-2. În toate situațiile, teste din salivă trebuie validate prin testare RT-PCR sau testare rapidă."

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, luni seara, că testele COVID-19 pe bază de salivă, non-invazive, pentru elevi ar trebui să ajungă în şcoli în zilele următoare, până la începutul săptămânii viitoare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă