Impactul avut de Boloni în primul mandat la națională și marele său talent: „Era axat pe acest lucru”

1 săptămână in urmă 13

Articol de - Publicat marti, 11 ianuarie 2022, 09:00 / Actualizat marti, 11 ianuarie 2022 09:01

Ion Moldovan (67 de ani), fostul antrenor al naționalei de tineret din perioada 1999-2002, a dezvăluit impactul pe care l-a avut Ladislau Boloni asupra fotbalului românesc în precedentul mandat ca selecționer.

Conducerea FRF speră ca numirea lui Loți Boloni (68 de ani) în funcția de selecționer să ridice nivelul jucătorilor tineri de la națională. De altfel, renumitul antrenor este recunoscut pentru abilitățile de a descoperi și promova fotbaliști tineri.

Inclusiv în precedentul mandat de selecționer, din urmă cu 21 de ani, Boloni a scos la rampă câțiva „tricolori” cu vârste fragede, precum Mirel Rădoi, Marius Niculae, Paul Codrea, Florin Șoavă, Cristian Dancia sau Alin Stoica.

Pe Cristi Chivu, Loți l-a desemnat în premieră căpitan al naționalei, la 21 de ani, la meciul cu Ungaria (2-0) din preliminariile CM 2002, o întâlnire cu conotații speciale pentru antrenorul cu origini maghiare. Asta deși pe teren mai erau Stelea, Dorinel Munteanu, Adrian Ilie sau Viorel Moldovan.

Dezbaterea zilei, 10 ianuarie » Este Ladislau Boloni omul potrivit pentru echipa națională? „Și-a tocit aura de antrenor învingător” vs. „Are toate argumentele”

DEZBATEREA ZILEI

Dezbaterea zilei, 10 ianuarie » Este Ladislau Boloni omul potrivit pentru echipa națională? „Și-a tocit aura de antrenor învingător” vs. „Are toate argumentele”

Ion Moldovan, despre Boloni: „Era axat pe promovarea tinerilor”

Instalat de Mircea Sandu pe banca naționalei după EURO 2000, când Gică Hagi și Gică Popescu, liderii Generației de Aur, s-au retras de la prima reprezentativă, Boloni a adus un suflu nou în fotbalul românesc.

„Loți a reușit să creeze o stare de spirit diferită cât a fost selecționer. A realizat o strategie în care erau implicați toți antrenorii federali”, spune Ion Moldovan, fostul antrenor al naționalei de tineret, care a colaborat strâns cu Boloni.

„Ne întâlneam în fiecare dimineață la Federație. Discutam cu el problemele zilei și făceam planul săptămânal. Loți era axat pe promovarea jucătorilor tineri, care promiteau foarte mult. Colaborarea cu el m-a avantajat foarte mult. L-am simțit foarte apropiat de toată lumea cu care colabora”, a mai dezvăluit Ion Moldovan. 

 „Era axat pe acest lucru”

Ion Moldovan a fost antrenor al naționalei de tineret în perioada 1999-2002

Cu experiența pe care a acumulat-o, Boloni are capacitatea să realizeze o simbioză între generații și să creeze o națională competitivă.

- Ion Moldovan, antrenor

Domnul Boloni mi-a plăcut ca om și ca antrenor. M-a impresionat în special mentalitatea dânsului. Se comporta la fel cu toți, nu făcea diferențieri. Era foarte glumeț.

- Cristian Dancia, fost internațional

VIDEO Dezbaterea zilei, 10 ianuarie » Cât de potrivit e Ladislau Boloni pentru echipa națională?

Citește și alte știri despre echipa națională:

Dezbaterea zilei, 10 ianuarie » Este Ladislau Boloni omul potrivit pentru echipa națională? „Și-a tocit aura de antrenor învingător” vs. „Are toate argumentele”

EXCLUSIV Boloni a plecat la Târgu Mureș și negociază tare » Omul pe care îl vrea neapărat în staff

Cine crede Boloni că este responsabil pentru lipsa rezultatelor la națională: „Nu selecționerul e problema”

Playtech: Vestea proastă anunțată de Alexandru Rafila. Toți românii tremură după acest anunț


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă