Imnul Chinei, huiduit la Hong Kong în timpul vizionării unei competiții de la Jocurile Olimpice 2020

2 luni in urmă 28

Imnul Chinei a fost huiduit la Hong Kong de sute de spectatori care urmăreau întrecerile Jocurilor Olimpice de la Tokyo pe un ecran uriaş la un centru comercial. La o ceremonie de acordare a medaliilor, oamenii au fluierat la intonarea imnului Chinei, scenă transmisă în direct de televiziunile locale. Poliția a anunțat, vineri, că a deschis o anchetă. 

Fostă colonie britanică, regiunea autonomă Hong Kong a Chinei are un bilanţ bun la Jocurile Olimpice, cu o medalie de aur la floretă prin Edgar Cheung şi două medalii de argint la înot prin Siobhan Bernadette Haughey.

Această reuşită intervine în contextul complicat din teritoriul de sud-est al Chinei, care face obiectul unei preluări în forţă de către puterea centrală chineză, la doi ani de la ampla mişcare populară de protest.

Luni, sute de fani s-au adunat la un centru comercial pentru a urmări împreună prestaţia lui Edgard Cheung. La ceremonia de acordare a medaliilor, mai muţi fani au fluierat la intonarea imnului Chinei, înainte de a scanda "Noi suntem Hong Kong", scenă transmisă în direct de televiziunile locale, notează AFP, citată de Agerpres. Autorităţile locale au votat în 2020 o lege care penalizează orice ultraj la adresa imnului sau drapelului chinez.

Vineri, poliţia a confirmat că va face o anchetă pentru a determina dacă spectatorii de la JO au încălcat legea în timpul transmisiunii televizate.

Editor : A.A.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă