Imaginile din satelit arată cum s-a extins cimitirul din Izium, ascuns de ruși în pădure

1 săptămână in urmă 14

Imagini din satelit surprinse din martie și până acum arată cum a apărut și cum s-a extins cimitirul din Izium pe care rușii l-au ascuns în pădure.

Primele morminte par să fi apărut în această primăvară, adică după ce orașul a căzut în mâinile rușilor, potrivit imaginilor din satelit publicate de Maxar Tehnologies.

Ca și cu alte ocazii, rușii i-au acuzat pe ucraineni că au înscenat totul. Dar imaginile din satelit, surprinse timp de mai multe luni, arată că de vină sunt forțele Moscovei.

Într-una dintre fotografii este surprinsă o imagine de aproape, din 8 aprilie, cu intrarea în cimitir și pădurea de la periferia orașului Izium.

Imaginile din satelit arată cum s-a extins cimitirul din Izium, ascuns de ruși în pădure. FOTO: Profimedia Images

O altă imagine din satelit arată tancuri ale Rusiei, în apropierea pădurii, fotografia fiind surprinsă în 29 august.

Rusia a repetat la Izium ceea ce a făcut la Bucha, spune Volodimir Zelenski. Potrivit liderului de la Kiev, în afara unei gropi comune, au fost găsite camere de tortură în care au fost abuzaţi civili din oraşele ocupate, spaţii în care erau ţinuţi inclusiv străini. Volodimir Zleneski spune că este de așteptat să fie făcute descoperiri similare și în alte orașe, unde alte gropi comune ar putea fi găsite.

Într-un interviu pentru Reuters, președintele Ucrainei a acuzat Rusia de comiterea de crime de război în nord-estul Ucrainei şi a afirmat că este prea devreme să vorbim despre sfârșitul războiului, în ciuda avansului teritorial rapid al forţelor sale din această lună.

Editor : G.M.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă