Imagini tulburătoare: morți Covid, ținuți pe jos, în mizerie, într-un spital din România

2 luni in urmă 20

Morţii sunt lăsaţi pe jos, în sicrie sau pe mese. În interior este mizerie, iar aparţinătorii intră singuri în morgă, fără să fie însoţiţi de vreun angajat al spitalului. Ei se ghidează după capacele sicrielor pentru a-şi lua morţii acasă.

Drama unei femei a început de la intrare în morga spitalului din Horezu. Venită acolo pentru a-i ridica trupul neînsuflețit unei rude, s-a lovit de problemele grave din sistemul medical.

Având în vedere că decesele provocate de Covid trebuie să fie tratate în mod special, femeia pune câteva întrebări reprezentanților firmei de pompe funebre, care par nelămuriți. 

"Morga secolului nostru, în spitalul Horezu, spital suport COVID, fără personal. Fiecare își ia mortul pe care-l vrea. Aici trebuie să vină însoțitorul să-și ridice decedatul. (...) Nimeni nu este în această morgă. Uitați-vă ce mizerie, în ce condiții ne ridicăm decedații de la morgă", spune femeia care a filmat imaginile din morgă, unde a mers să ia trupul neînsuflețit al unei rude.

Cea mai mare criză medicală din istoria recentă a adus peste 1,5 milioane de morți în întreaga lume și peste 12.000 de decese în România. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă