Imagini tulburătoare cu momentul în care un polițist împușcă mortal o fată de 16 ani, în SUA. ”E un copil, omule!”

3 săptămâni in urmă 31

Imagini tulburătoare au fost filmate în SUA, unde o adolescentă de culoarea fost împușcată mortal de polițiști, marți după-amiază, cu câteva minute înainte ca un judecător să anunțe verdictul în cazul uciderii lui George Floyd.

Momentul în care un polițist împușcă mortal o fată de 16 ani, în SUA

Momentul în care un polițist împușcă mortal o fată de 16 ani, în SUA

Divizia de Poliție Columbus via YouTube

Poliţiştii din Columbus, capitala statului Ohio, au intervenit după un apel la 911, la un scandal iscat între mai multe persoane, în fața unei case din oraș. Apelantul a cerut ajutorul poliției spunând că se teme pentru viața sa după ce ar fi fost amenințat de o persoană înarmată cu un cuțit.

Ofițerii au sosit la ora 16:44, iar întreaga intervenție a fost filmată cu body-camera unuia dintre polițiștii sosiți la fața locului.

Imaginile au fost făcute publice de polițiști, câteva ore mai târziu după tragedie, într-o conferință de presă.

Adolescenta împușcată de polițist atacase alte două fete

În filmare se vede că polițistul se apropie de grupul de tineri și întreabă ce s-a întâmplat, însă o tânără de 16 ani, identificată ulterior ca fiind Ma'Khia Bryant, a împins o fată la pământ, apoi a sărit să atace o altă tânără care se afla lângă o mașină parcată. Acesta este momentul în care polițistul trage 4 focuri de armă și o ucide pe adolescenta de 16 ani.

La conferința de presă, marți seară, șeful interimar al poliției, Michael Woods, a arătat versiunea încetinită a uneia dintre filmări, iar în imagini este vizibil cuțitul din mâna fetei.

Fata a căzut la pământ, iar oamenii din jurul ei au izbucnit în țipete.

”Este împușcată?” a strigat o femeie.

„Avea un cuțit”, a spus polițistul care a tras.

„E un copil, omule”, a răspuns un bărbat.

Mătușa victimei spune că fata luase cuțitul să se apere

Victima era Ma'Khia Bryant, în vârstă de 16 ani, și locuia într-o casă de plasament.

O femeie care s-a identificat drept mătușa fetei, Hazel Bryant, a declarat reporterilor că nepoata ei a intrat într-o altercație cu altcineva la casa de plasament.

Paula Bryant tells me her 16 year-old daughter Ma’Khia Bryant was an honor roll student and a sweet child. Ma’Khia was shot and killed by a @ColumbusPolice on Legion Lane at 4:30p today. pic.twitter.com/0FfbQVEgSD

— Lacey Crisp (@LaceyCrisp) April 21, 2021

Potrivit Daily Beast, mătușa fetei a spus că adolescenta a chemat poliția în ajutor, la fel și tatăl și bunica ei, și că a luat un cuțit în mână pentru a se apăra.

„Era un copil bun. Ea a fost iubitoare. Da, a avut probleme, dar este în regulă. Toți trecem prin așa ceva.... Nu merita să moară ca un câine pe stradă”, a spus femeia.

Mama fetei, Paula Bryant, le-a spus reporterilor că fiica ei era o studentă de onoare și un copil dulce.

Malissa Thomas-St. Clair, founder of Mothers of Murdered Columbus Children, express her feelings and emotions with the turn of events today. https://t.co/8r2xtL7Zvs pic.twitter.com/NCrsIbS5EG

— Jamilah Muhammad - Spectrum News 1 OH (@jmuhammadtv) April 20, 2021

O anchetă penală a fost deschisă după tragedie

Biroul de Investigații Criminale din Ohio efectuează acum o anchetă penală asupra a ceea ce s-a întâmplat.

Primarul Andrew Ginther a declarat marți reporterilor că autoritățile vor furniza cât mai multe informații cât de repede și a spus că a fost mâhnit de ceea ce s-a întâmplat.

„Orașul a pierdut astăzi o fetiță de 16 ani. Știm că, pe baza acestui film, ofițerul a luat măsuri pentru a proteja o altă fată din comunitatea noastră”, a spus el. „Dar o familie se întristează în seara asta. Iar această tânără de 16 ani nu va mai veni acasă niciodată”, a spus el.

Protestatarii s-au adunat rapid la fața locului pentru a-și exprima indignarea față de tragedie.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă