Imagini teribile a celor mai mari asteroizi din apropierea Pamantului. Ce spune NASA despre posibilul impact cu Terra VIDEO

4 săptămâni in urmă 30

Cei mai grandiosi asteroizi "ucigasi" ai Pamantului din Sistemul Solar, monitorizati de NASA, au fost prezentati intr-un video 3D infricosator, de un artist spaniol. Marimea acestora ajunge sa depaseasca dimensiunile unui oras.

Astfel, cel mai mare asteroid prezentat in imaginile concepute de Alvaro Gracia Montoya este cel denumit Hektor, care are aproximativ 255 de kilometri latime, potrivit The Sun.

Unul dintre acesti asteorizi uriasi au o sansa sa loveasca Pamantul, in urmatorii 200 de ani, potrivit observatiilor si calculelor efectuate de Agentia Spatiala americana NASA.

Spre exemplu, roca provenita din spatiu si care masura doar circa 20 de metri, in diametru, a explodat in atmosfera orasului Chelyabinsk din Rusia, in 2013. Atunci, mai mult de 1.600 de persoane au fost ranite de suflul undei de soc.

Hektor, care este cel mai mare asteroid prezentat in video, traverseaza orbita planetei Jupiter din jurul Soarelui. Toate obiectele cosmice din imagini se afla in prezent in interiorul Sistemului Solar.

Oamenii de stiinta au crezut ca o cometa denumita Oumuamua, un obiect de 400 de metri latime, ar putea lovi Pamantul in 2017, dar ea a trecut pe langa Terra.

Asteroidul Bennu, care este de marimea a zece piscine olimpice, are o sansa din 2.700 sa intre in coliziune cu planeta noastra pana in 2200.

Asteroidul cel mai cunoscut, care a lovit Pamantul a fost cel de la Tunguska, Rusia si a masurat 100 de metri, in latime. Explozia, care a produs o catastrofa in anul 1908, a avut intensitatea a 185 de bombe atomice de la Hiroshima, din Japonia.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă