Imagini spectaculoase de la Festivalul „Urșilor” de la Comănești

2 săptămâni in urmă 24

Cu toate că fost un an dificil din cauza situației pandemice și Festivalul de datini și obiceiuri strămoșești din orașul Comănești, județul Bacău, nu s-a putut organiza oficial, numeroase „cete de urși”, printre care și renumita Leorda Comănești, au luat inițiativa să defileze prin centrului orașului, scrie publicația Unu pe Trotus. Pagina oficială de Facebook „Urșii de la Comănești” a încărcat mai multe galerii foto de la evenimentul care a avut loc pe 30 decembrie.

Spre bucuria și încântarea publicului din orașul băcăuan cu 20.000 de suflete, care aștepta cu sufletul la gură să îi vadă din nou, „urșii” din Comănești au invadat străzile oraşului, după un an în care „au hibernat” din cauza pandemiei.

Potrivit paginii de Facebook „Urșii de la Comănești”, Festivalul de Datini şi Obiceiuri Strămoşeşti este un eveniment unic în România, iar atracția principală o reprezintă „Dansul Urșilor”.

„Dansul Urșilor” se află pe lista de așteptare pentru înscrierea în Lista Patrimoniului Mondial Cultural Imaterial UNESCO.

Dansatorii se pregătesc timp de mai multe luni pentru reprezentația din 30 decembrie, de la an la an tot mai mulți comăneșteni fiind dornici să intre în cetele de urși.

În Comănești există o adevărată concurență între cete, iar mulți doritori se înscriu chiar pe liste de așteptare înainte să fie acceptați.

27017368017180001783751086683524550036297074nIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă