Imagini revoltătoare din unitatea mobilă COVID construită la Iași cu peste 13 milioane de euro: Chestia poate fi numită oricum, numai spital NU

1 lună in urmă 4

Spital LețcaniSpital Lețcani

Un jurnalist a facut miercuri, 17 martie, o vizita la spitalul modular din localitatea ieseana Letcani, o unitate medicala destinata teoretic bolnavilor de COVID-19, platita cu o avere din bani publici si nefunctionala nici pana acum.

MIERCURI, 17 MARTIE 2021, 14:47

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Fotografiile postate pe Facebook ca majoritatea usilor sunt "peticite" cu carpe sau cu hartii. Explicatia se gaseste in cuprinsul postarii: "temperatura in saloane e intre 14 si 17 grade Celsius".

In plus, in diverse locuri din cladire se pot observa mopuri si galeti: "Ploua si in spital, nu doar afara", mai arata autorul postarii.

Fotografiile lui Ionel Iloae mai arata aparatura medicala noua, cel mai probabil nefolosita, depozitata pe holuri. 

"Despre problemele legate de reteaua electrica si de evacuarea apelor uzate nu pot spune nimic. Cert este ca foarte multa aparatura medicala sta nefolosita", mai spune Ionel Iloae, jurnalistul care a vizitat unitatea medicala de la Letcani.

"Chestia aia de la Letcani poate fi numita oricum, dar nu spital. Sunt containere cu aparatura medicala in ele, nu spital. Cert este ca dr. Rosu, directorul de la Infectioase si cel care are "spitalul" in administrare, i-a explicat lui Costel Alexe ca nu exista niciun pat operational si ca temperatura in saloane e intre 14 si 17 grade Celsius. Ar fi, teoretic, 20 de paturi ATI intr-un modul iar alte 20 intr-un modul fara sas (acea usa glisanta care separa zona de acces de salon), dar nici ele nu pot fi folosite dupa standarde", a mai scris jurnalistul iesean.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă