Imagini rare cu pui gemeni de panda uriaș. Strategia prin care specialiștii i-au putut salva pe amândoi

1 lună in urmă 18

Doi pui de panda uriaş care s-au născut în urmă cu două zile la Zoo Aquarium din Madrid se simt bine şi au o stare bună de sănătate, au anunţat reprezentanţii grădinii zoologice spaniole.

Este încă prea devreme pentru a se determina sexul celor doi pui de panda, au precizat reprezentanții grădinii zoologice, care au primit ajutor din partea a doi specialişti de la Centrul pentru reproducerea urşilor panda uriaş din Chengdu, China.

"Doi specialişti din Chengdu sunt aici, iar sfaturile lor au fost foarte importante, deoarece au multă experienţă. Ne ajută foarte mult, mai presus de toate în îngrijirea gemenilor, care sunt foarte delicaţi", a declarat Eva Martinez, îngrijitoare la grădina zoologică spaniolă, pentru Xinhua, citată de Agerpres.

Primele opt săptămâni vor fi cruciale pentru supravieţuirea celor doi pui de panda.

"În sălbăticie, mama alege unul pentru a-l creşte şi îl abandonează pe celălalt. Însă, datorită cunoştinţelor specialiştilor chinezi, am reuşit să îi salvăm pe amândoi, schimbându-i între ei", a precizat Eva Martinez.

Doi pui de panda uriaş care s-au născut în urmă cu două zile la Zoo Aquarium din Madrid se simt bine şi au o stare bună de sănătate. FOTO: Facebook ZOO Madrid

În următoarele 20 de zile, puii, care sunt lipsiţi de blană şi au culoarea roz, vor începe să deschidă ochii, iar pielea lor se va pigmenta pe măsură ce le vor creşte fire de păr.

Cu toate acestea, ei vor avea în continuare nevoie de o atenţie deosebită din partea îngrijitorilor spanioli, timp de circa două luni şi jumătate.

Puii vor primi nume inspirate din culturile celor două ţări, alese de public pe reţelele de socializare.

Gemenii sunt al cincilea, respectiv al şaselea dintre puii născuţi la grădina zoologică de Hua Zuiba, de o femelă de panda, care a fost împrumutată din China, alături de partenerul ei, Bing Xing.

"Este o realizare şi un succes că ea a născut din nou, deoarece are deja 17 ani", a declarat o altă îngrijitoare spaniolă, Maria Delacrux, pentru Xinhua.

Prin Fundaţia Parques Reunidos, Zoo Aquarium din Madrid colaborează cu statul chinez pentru conservarea şi reîmpădurirea habitatelor urşilor panda.

Conform grădinii zoologice spaniole, programul său de conservare şi cele ale altor centre şi grădini zoologice sunt vitale pentru asigurarea supravieţuirii exemplarelor de panda uriaş.

În luna iulie, China a anunţat că ursul panda nu mai este o specie ameninţată cu dispariţia, fiind inclusă în categoria speciilor vulnerabile.

"Naşterea celor doi panda este foarte importantă. Ameninţarea cu care se confruntă panda uriaş s-a redus, iar în prezent avem mai multe exemplare decât în urmă cu câteva decenii", a precizat Eva Martinez.

Editor : G.M.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă