Imagini inedite din „Casa albastră”, proprietatea din România a prințului Charles

1 lună in urmă 14


„Casa albastră” din Viscri, deținută de prințul Charles, este descrisă drept „fermecătoare”, de cotidianul argentinian La Nacion. Are șapte camere duble cu baie, o sufragerie, un living și o bucătărie, iar decorul este inedit. 


Se știe că prințul Charles deține un număr mare de proprietăți în întreaga lume - printre acestea, casa de weekend în care obișnuia să se odihnească cu Lady Di și pe care a scos-o recent la vânzare.


Poate una dintre cel mai puțin cunoscute este „Casa albastră”, pe care a cumpărat-o în 2006 în România, după ce a vizitat țara noastră și a fost fermecat de zonele rurale, potrivit La Nacion.


Prințul de Wales a venit pentru prima oară în România în 1998 și s-a îndrăgostit de peisajele de aici și de satele românești. Opt ani mai târziu, când a apărut o oportunitate imobiliară, nu a stat pe gânduri: fiul reginei Elisabeta a II-a a cumpărat o casă în Viscri, un mic sat din Transilvania. Imobilul este cunoscut sub numele de „Casa albastră”, datorită culorii pereților săi exteriori.


La prima vedere, nu pare a fi genul de proprietate de care ar fi interesat un chip regal, cu toate acestea, casa are spații mari, care au fost refăcute pentru a răspunde cerințelor noului proprietar.


„Casa albastră” are șapte camere duble cu baie, o sufragerie, un living și o bucătărie. Poate că cel mai impresionant din ceea ce poate fi văzut în fotografiile care au fost publicate acum este decorul: fiecare încăpere este amenajată cu mobilier vechi din Transilvania


sursa foto: EPA sursa foto: EPA sursa foto: EPA sursa foto: EPA

Imagini cu interiorul casei pot fi văzute în galeria realizată de La Nacion.


Din decor lipsesc televizorul și radioul, pentru ca locul să-și păstreze aerul vintage nealterat de obiecte moderne.


Băile sunt decorate cu tapet cu model și plăci ceramice pictate manual, care reflectă cultura autentică din Transilvania.


Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, care organizează aici ateliere de restaurare tradiţională şi de ţesut, precum şi cursuri de agricultură.


Fiecare corp de clădire de pe proprietate a fost revalorificat.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă