Imagini exclusive de pe șantierul stadionului din Târgoviște! Viitoarea arenă a Chindiei prinde contur, după două luni de lucrări în ritm susținut. E gata în august? | VIDEO și FOTO

1 lună in urmă 1

După ce aproape un an întreg reabilitarea stadionului ”Eugen Popescu” din Târgoviște a avansat cu pași mărunți spre minusculi, lucrurile s-au schimbat radical din prima parte a lunii ianuarie 2021. Concret, din ziua meciului Chindiei cu Academica Clinceni, de la Buftea, a început montarea structurii metalice a noii tribune, care va găzdui 4.200 de spectatori, toți pe scaune.

În paralel, s-au efectuat racorduri la rețelele de utilități și au demarat lucrările de modernizare a tribunei vechi, cea dinspre centrul orașului.

ProSport, imagini exclusive de pe șantierul stadionului din Târgoviște

ProSport a vizitat vineri, 26 februarie 2021, șantierul stadionului de la Târgoviște, cu acordul Primăriei Municipiului, cea care finanțează în totalitate reabilitarea arenei.

Am găsit peste 50 de muncitori, pe mai multe fronturi de lucru. La tribuna nouă era în plina desfășurare montarea grinzilor din partea superioara, în viitorul apropiat fiind așteptați și ultimii stâlpi, cei mai înalți, de 16 metri, care vor susține acoperișul. În câteva zile va începe montarea instalației de nocturnă.

Primarul Cristian Stan: ”Costul total al lucrărilor cu gazonul s-a ridicat la puțin peste 500.000 de euro”

Întrebat de ce a fost montat gazonul înainte de terminarea lucrărilor la cele două tribune, primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a răspuns:

”E ușor să arunci cu noroi într-un proiect care, până la urmă, va fi finalizat și va fi unul de referință pentru Municipiul Târgoviște. Nu trebuie să fii expert ca să îți dai seama că suprafața de joc, gazonul în sine, are nevoie de timp să crească, să se înrădăcineze. Când au demarat lucrările la viitoarea arenă am gândit realizarea suprafeței de joc exact pe acest considerent și nu am dat greș. O să vedeți că la Târgoviște nu vom avea probleme întâlnite pe alte stadioane mari din țară. Spațiul ne-a permis să lucrăm la cele două tribune fără să afectăm în vreun fel gazonul, care, în lunile care au trecut, a fost tuns și tratat cu îngrășăminte speciale.

Vă pot oferi și câteva date tehnice despre gazonul în sine. Vorbim de o suprafață totală de 10.780 de mp, din care, suprafață efectivă de joc are 7.300 de mp. Terenul a fost realizat după ultimele standarde în domeniu, cu sistem de degivrare, sistem de drenaj modern, care permite colectarea, într-un bazin, a apei rezultată din irigații și refolosirea ei. Totul se face automatizat. Avem, de asemenea, și utilaje speciale pentru întreținere, cum ar fi dispozitiv de marcat, tractor sau cositoare. Costul total al lucrărilor s-a ridicat la puțin peste 500.000 de euro.”

Termenul tot mai avansat pentru finalizarea lucrărilor de la Târgoviște este 1 august 2021, Chindia având șanse reale să revină acasă în debutul sezonului viitor, după doi ani de pribegie, la Ploiești, Giurgiu, Buftea și, mai nou, Buzău.

1.000 de euro va costa un bec de pe panoul unui stâlp de nocturna. În total, vor fi montate 160 de becuri, câte 40 pe fiecare stâlp.

Chindia Târgoviște se află pe locul 10 în clasamentul Ligii 1, cu 29 de puncte, înaintea de desfășurarea meciului din etapa a 25-a, în care joacă acasă, la Buzău, cu U Craiova, sâmbătă, de la ora 20:00. Dâmbovițenii sunt la egalitate cu Viitorul, care ieri seară a trecut cu 5-0 de Dinamo, în deschiderea etapei, și a urcat pe locul 9, devansând la golaveraj formația lui Emil Săndoi.

Foto și video: Marius TUDOR

The post Imagini exclusive de pe șantierul stadionului din Târgoviște! Viitoarea arenă a Chindiei prinde contur, după două luni de lucrări în ritm susținut. E gata în august? | VIDEO și FOTO appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă