Imagini emoționante: Un urs koala născut fără un picior poate alerga și se poate cățăra cu o proteză realizată de un tehnician dentar

5 zile in urmă 1

Triumph, 5 ani, un exemplar de koala de sex masculin care s-a născut fără un picior, este capabil să se caţere şi să alerge după ce i-a fost montată o proteză realizată de un tehnician, a anunţat luni, 22 februarie, asistenta veterinară Marley Christian, care lucrează la un centru pentru animale sălbatice din Lismore, Australia, citată de agenția Reuters, informează Agerpres.

Asistenta veterinară Marley Christian a salvat puiul de koala din nordul statului New South Wales (NSW) în 2017, după ce l-a găsit lângă mama lui muribundă. Puiul avea doar trei picioare şi un os proeminent în locul celui de-al patrulea membru.

Christian a devenit îngrijitoarea permanentă a lui Triumph la centrul „Friends of the Koala” din Lismore, 136 kilometri de oraşul Brisbane, şi a căutat o soluţie pentru malformaţia congenitală a acestui koala.

Specialistul în protetică dentară Jon Doulman auzise despre problema lui Triumph şi s-a oferit voluntar să preia cazul. Proteza rezultată, de culoare roz, este dotată cu o bandă de scai care o menţine pe membrul lui Triumph şi o altă bandă în partea de jos, antiaderentă, ce ajută marsupialul să meargă şi să se caţere.

„După ce i-am montat cizmuliţa şi a făcut o mică săritură, apoi a alergat şi s-a căţărat, am plâns”, a mărturisit ea, explicând că Triumph pare să fi renăscut după ce i-a fost ataşată proteza.

Este cel mai bun lucru care s-a întâmplat vreodată, aş face absolut orice pentru micuţul acesta.

Asistenta veterinară Marley Christian:

Triumph, care are aproape cinci ani, trebuie să îşi petreacă restul vieţii în captivitate, cel mai probabil sub supravegherea lui Christian.

Foto: captură BBC

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă