Imagini de la Bâlea Lac, unde s-a depus un strat gros de zăpadă. Recomandările salvamontiștilor

3 zile in urmă 22


Turiștii care ajung în zona înaltă a Transfăgărășanului sunt atenționați că ninge puternic, iar stratul de zăpadă măsoară 16 centimetri la Bâlea Lac. Drumarii intervin cu utilaje de deszăpezire, iar șoferii sunt atenționați să circule cu echipament de iarnă, a transmis joi dimineață Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pe pagina de Facebook.


„În zona tunelului, stratul de zăpadă măsoară deja 10-15 cm! Drumarii districtului Piscu Negru acționează cu autoutilaje cu lamă și material antiderapant”, a transmis CNAIR.


De asemenea, salvamontiștii sibieni au transmis că la altitudini de 2.000 de metri există în acest moment „un strat consistent de zăpadă” și au emis o serie de recomandări pentru turiștii care ajung în zona Bâlea.


Turiştii sunt sfătuiți să aibă geci împotriva vântului, pelerină de ploaie, lanternă, sticlă de apă, baton energizant. De asemenea sunt utile o baterie externă pentru telefon şi aplicaţiile SALVAMONT şi „Anii Drumeţiei” instalate pe mobil.Citeşte Articolul Întreg pe Sursă