Imagini de groază în centru de plasament Voluntari. Copil, bătut de paznic și amenințat de îngrijitoare că va fi dus la nebuni. Ce a făcut băiatul

1 lună in urmă 21

Anul nou a început cu stângul pentru mai mulți copii aflați într-un centru de plasament din Voluntari. Din păcate, micuții, singuri pe lume, trăiesc un coșmar creat de oamenii care ar trebui să se ocupe de educația și dezvoltarea lor armonioasă. În urmă cu puțin timp, o scenă absolut terifiantă a fost surprinsă de o cameră video.

Copil fără părinți, agresat psihic și fizic

Unul dintre copiii găzduiți acolo a îndrăznit să sară mai mult decât ar fi trebuit pe o saltea, motiv pentru care, paznicul instituției i-a aplicat o corecție fizică memorabilă. Nici îngrijjitoarea nu s-a lăsat mai prejos, astfel că l-a amenințat că va chema Salvarea, ceea ce înseamnă că va fi dus la Spitalul de Psihiatrie.

În imaginile video publicate pe Facebook de Mădălina Turza, șefa Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, se poate auzi atmosfera traumatizantă de care au parte micuții de acolo. Una dintre îngrijitoare se aude cum urlă la copilul “vinovat”, afirmând fără rețineri că ar trebui “dus la nebuni”.

De asemenea, printre gemetele și plânsul copilului se poate auzi cum acesta îi răspunde femeii care îl amenință cu Salvarea că nu are decât să o cheme. Pe semne, micuțul este atât de familiarizat cu amenințările de acest gen, încât a devenit imun și neînfricat de consecințe.

Cum vor fi pedepsiți angajații agresori

Mădălina Turza a anunțat în dreptul imaginilor video că această persecuție îndreptată către copiii aflați în protecția statului nu va rămâne nepedepsită, afirmând că cei doi angajați implicați în acest scandal nu au ce căuta în domeniul asistenței sociale.

Șefa Autorității Naționale pentru Drepturile Copiilor a menționat faptul că a trimis o echipă de control la centrul de plasament în cauză.

„În acest moment a plecat o echipă a Corpului de Control al ANDPDCA la Centrul de plasament din Orașul Voluntari, unde în urmă cu scurt timp au avut loc aceste fapte îngrozitoare. La sosirea din misiunea de control, vom sesiza organele de cercetare penală, fără nicio ezitare (…)

Vreau să spun doar atât: orice formă de agresiune împotriva unui copil din sistemul de protecție va fi sancționată conform legii”, a scris Mădălina Turza.

Profund afectată de cele petrecute, Mădălina Turza a explicat deznodământul acestor cazuri dramatice, în care copiii lăsați în plasament devin în timp victimele unui sistem deficitar.

“Nu există rațiune pentru care un copil să fie bătut sau agresat fizic sau emoțional de către un adult, nici chiar atunci când își pemite luxul de ”a sări pe saltea”.

Educatoarea care amenință copilul cu ”salvarea” și paznicul care îl agresează fizic nu NU AU CE SĂ CAUTE ÎN SISTEMUL DE PROTECȚIE A COPILULUI.

Știți ce înseamnă ”chem salvarea”? Este amenințarea supremă a educatorilor agresori, care, da, uneori cheamă salvarea și trimit copiii la spitalele de psihiatrie unde le aplică tratamente neuropsihiatrice și îi fac ”legume”. Ca pedeapsă și în loc de educație”, a mai transmis aceasta.

Vezi imagini video cu impact emoțional puternic:

The post Imagini de groază în centru de plasament Voluntari. Copil, bătut de paznic și amenințat de îngrijitoare că va fi dus la nebuni. Ce a făcut băiatul appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă