Imagini de colectie cu staruri de la Hollywood la Studiourile Buftea. Cine i-a adus in Romania pe Jack Lemmon si Shirley McLaine FOTO

2 săptămâni in urmă 23

Studiourile Buftea au publicat pe pagina de Facebook zeci de imagini de colectie cu staruri de la Hollywood, in timp ce vizitau salile de montaj si laboratorul de prelucrare a peliculei.

Printre actorii renumiti care au ajuns la Buftea sunt Jack Lemmon si Shirley McLaine.

Acestia erau invitati de conducerea cinematografiei in cadrul actiunilor de PR ale vremii, pentru a populariza Studioul Cinematografic Buftea si pentru a contracta coproductii.

In perioada 1960/1970+, la invitatia Studiourilor au venit aici: Orson Welles (Batalie pentru Roma); Kirk Douglas; Jean Paul-Belmondo (Mirii Anului); Jean Pierre Cassele; Philippe Avron (Serbarile Galante); Sukarno (presedintele Indoneziei).

Delegatia americana a fost insotita pe parcursul vizitei de catre: Geo Barton; George Vraca; Flavia Buref; Liviu Ciulei; Francisc Munteanu; Maria Paraianu; Iurie Darie; Paul Cornea (directorul Directiei Generale a Cinematografiei Romane); Florentina Mosora; Victor Iliu (director artistic la Studiourile Buftea in acea perioada).

In seria de imagini de colectie, celor doua staruri de la Hollywood le sunt prezentate Ton Studioul, salile de Postsincron, salile de montaj si laboratorul de prelucrare a peliculei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă