Imagini cu un șef de tren care doarme pe o bancă, într-o gară din Mureș, după ce dormitorul a fost desființat: „Șefii așteaptă să vină iarna”

2 luni in urmă 45

Șeful de tren Marius Berchesan a postat pe Facebook mai multe fotografii din staţia Deda, județul Mureș, în care arată condiţiile jalnice în care personalul este obligat să se odihnească la sfârșit de tură. Angajat de 31 de ani la CFR, el a declarat, pentru Libertatea, că situația de la Deda durează de trei săptămâni, de când dormitorul a fost dezafectat: „Șefii cunosc situația, dar tot pe mine m-au chemat la cercetare”.

„Imaginile sunt din noaptea de joi spre vineri, 13 august. Am ajuns cu un tren regio, la 23.58, și a trebuit să rămân la Deda până la 5.27, a doua zi, când a venit următoarea garnitură. Am dormit așa cum vedeți, pe o bancă. Servieta mi-a ținut loc de pernă”, a explicat Marius Bercheșan, angajat la stația Tg. Mureș, regionala Brașov.

Bercheșan spune că s-a ajuns în această situație de trei săptămâni, de când au fost făcute disponibilizări: „Nu mai are cine să se ocupe de curățenie, să schimbe lenjeria, așa că au închis dormitorul. Eu am raportat situația șefului de unitate, dar tot pe mine m-a chemat la cercetare! Probabil că așteaptă să vină iarnă ca să rezolve lucrurile. Acum e cald peste noapte”.

Bercheșan spune că sunt mai mulți colegi afectați, inclusiv cei de la regionala Bistrița.

După ce a postat imaginile, șeful de tren afirmă că nu a fost sunat de nimeni de la CFR Călători, în schimb a fost chemat, „la 7.00 dimineața”, de șeful de unitate.

Bărbatul cere public celor cu putere de decizie să ia „măsuri urgente” pentru rezolvarea situaţiei din staţia Deda.

Domnilor din central, ştiţi că noi, şefii de tren, suntem o parte din angajaţii care aducem bani la CFR Călători, în comparaţie cu alte funcţii care toată ziua freacă duda?

Marius Bercheșan:
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă