Imagini apocaliptice din Bakhmut. Orașul este distrus de bombardamente. Rușii ar folosi drone iraniene

1 săptămână in urmă 18

Lupte puternice se dau în orașul Bakhmut, din regiunea Donețk, unde rușii bombardează pozițiile armatei ucrainene care se luptă pentru controlul orașului. Imaginile publicate pe rețelele sociale arată un oraș distrus, cuprins de flăcări. 

Potrivit presei din Ucraina, rușii ar fi folosit dronele iraniene pentru a ataca pozițiile forțele armate ucrainene. Zona estică a orașului Bakhmut este acum complet distrusă, fiind lovite clădiri civile. 

Forțele ruse sunt în defensivă aproape peste tot, cu excepția zonelor din jurul orașului Bakhmut și Avdiivka, unde câștigurile au fost lente și limitate, scrie Institutul pentru Studiul Războiului, în raportul publicat luni dimineață.

Rușii ar fi folosit artileria de-a lungul liniei frontului din regiunea Donețk. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au suferit pierderi semnificative atunci când au încercat un asalt în direcția Avdiivka.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis că nu va exista nicio încetare în lupta pentru recâștigarea teritoriului pierdut în fața Rusiei, deoarece Kievul a declarat că trupele sale au înaintat spre malul de est al râului Oskil, amenințând forțele de ocupație ruse din Donbas.

Trecerea râului Oskil este o altă etapă importantă în contraofensiva Ucrainei în regiunea de nord-est Harkov. „Forțele armate au forțat trecerea râului Oskil.

De ieri, Ucraina controlează și malul stâng”, au scris Forțele Armate ucrainene pe Telegram duminică seară. Deși nu precizează în ce zonă s-a produs această trecere sau pe ce distanță malul stâng al râului Oskil ar fi controlat de Armata Ucraineană, rapoartele anterioare arătau că străpungerea s-a produs prin două locuri – la Kupiansk, și la Sud-Est de Izium. Zelenski a promis că va menține presiunea asupra Moscovei după câștigurile rapide ale Ucrainei la Harkov în această lună.

Editor : R.K.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă