Imaginea zilei. Cum stau liberalii în sală, la Romexpo. Theodor Stolojan, apeluri vehemente la respectarea măsurilor sanitare la congresul PNL: „Purtați corect masca!”

3 săptămâni in urmă 16


Președintele Comisiei de organizare a congresului PNL le-a spus celor 5.000 de delegați prezenți la Romexpo să respecte măsurile de prevenție contra COVID-19 . Liberalii stau unul lângă celălalt și s-au înghesuit la intrarea în sală a președintelui Iohannis. „Avem acolo 15.000 de metri pătraţi, asta înseamnă că fiecare persoană, dacă vin 5.000 de delegaţi, respectăm cei trei metri pătraţi pentru fiecare persoană”,justifica zilele trecute premierul Cîțu organizarea congresului.


„Nu aglomerați culoarele. Respectați măsurile de prevenire a infecțiilor. Purtați masca reglementar. Văd unii colegi în sală care nu o poartă corect”, a spus puțin după începutul ședinței, Theodor Stolojan.


Theodor Stolojan a condus congresul PNL

Fostul premier și-a reluat după câteva minute mesajul: „Eliberați culoarele. Respectați măsurile de prevenire a infecțiilor”.


Imediat după discursul lui Florin Cîțu, huiduit copios de susținătorii lui Ludovic Orban, Stolojan a revenit cu un mesaj la fel de ferm, mai ales că susținătorii premierului și-au părăsit locurile în sală și s-au apropiat în picioare de scenă.


„Fac un nou apel. Purtați masca tot timpul cât vă aflați în această sală. Lucrărirle congresului nu continuă până nu eliberați această aglomerație de aici (de lângă prezidiu, n.red.)”.


În sală, liberalii stau pe scaune, unul lângă celălalt și o parte dintre ei s-au înghesuit în momentul intrării în Romexpo a președintelui Klaus Iohannis.


Președintele Iohannis a intrat în sală cu un alai de liberali după el Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

La eveniment intrarea s-a făcut pe bază de „pașaport” COVID, care să ateste vaccinarea, un test negativ sau trecerea prin boală.


Un congres contestat în contextul creșterii numărului de infectați cu COVID-19


Sâmbătă, comunitatea civică Declic a organizat un protest în fața Romexpo criticând organizarea unui congres cu 5.000 de delegați la Romexpo. În urmă cu câteva zile, organizația nonguvernamentală Funky Citizen a cerut, din aceleași motive anularea congresului.


PSD a anunțat că a sesizat vineri autorităţile publice cu atribuţii de control în domeniul pandemiei, printre care Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Poliţia Capitalei, cu privire la pregătirile PNL "în vederea săvârşirii unei infracţiuni" prin organizarea congresului de sâmbătă.


Social-democrații susțin că „PNL încearcă să insinueze că această întrunire politică ar reprezenta o producţie artistică, în fapt congresul politic nu se încadrează la niciuna dintre activităţile culturale definite conform legii. Activităţile care se încadrează în prevederile legale invocate de PNL sunt definite la pct. 7 din Anexa 3 la Hotărârea nr. 932/9 septembrie 2021, respectiv 'activităţile instituţiilor muzeale, bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producţie de film şi audiovizuală, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, şcolilor populare de artă şi meserii, precum şi evenimentele culturale în aer liber'", se arată în sesizare.


În replică, liberalii în frunte cu premierul Florin Cîțu au susținut că respectă legea și că au primit un răspuns în acest sens de la Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) condus de Raed Arafat.


Vezi mai multe imagini de la Congresul PNL!Citeşte Articolul Întreg pe Sursă