Iluzia optică imposibil de descifrat la prima vedere

3 săptămâni in urmă 24

Iluzia optică imposibil de descifrat la prima vedere Iluzia optică imposibil de descifrat la prima vedere

Iluziile optice exploatează schimbarea dintre ceea ce ochii noştri văd şi ceea ce creierul percepe. Iar cea mai nouă iluzie optică care circulă pe internet și care se joacă nemilos cu mintea ta înfățișează două cranii. Vezi cum o explică specialiștii.

JOI, 23 DECEMBRIE 2021, 15:27

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Mai exact, iluzia cu cranii îți dă senzația că cele două culorii ale craniilor sunt diferite, unul având culoare mov iar celelalt portocaliu. Însă, de fapt, cele două cranii au aceeași culoare - roșie. Astfel, dacă iei benzile albastru-închis de pe craniul din stânga și cele galbene de pe craniul din dreapta, vei realiza că singura culoare rămasă este roșu.

Specialiștii spun că este vorba despre iluzia Munker-White care schimbă percepția a două tonuri identice de culori, atunci când acestea sunt plasate lângă culori diferite.

Nimeni nu știe sigur, dar iluzia rezultă probabil din ceea ce David Novick, un informatician de la Universitatea Texas din El Paso, numește efectul de completare a culorilor. Fenomenul face ca o imagine să se orienteze spre culoarea obiectelor care îl înconjoară. De exemplu, într-o imagine alb-negru, un element gri ar părea mai luminos atunci când se află în preajma zonelor albe și mai închis la culoare atunci când se află în preajma celor negre.

Mulți neurologi consideră că semnalele neuronale responsabile cu transmiterea informațiilor despre pigmenții din câmpul nostru vizual sunt obținute în medie - creând o culoare undeva la mijloc. În cazul de față, un craniu este acoperit de dungi albastre în prim plan și celălalt cu dungi galbene. Astfel, roșul împrumută nuanțele din jur și pare să se transforme într-o cu totul altă culoare. Nu vă lăsați păcălit: urmați ambele cranii mergând drept.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă