Ilie Poenaru, replică pentru Ionuț Chirilă, după ce actualul tehnician de la Clinceni s-a plâns de starea lotului

2 săptămâni in urmă 14

  • Liga 1: FC Botoșani - U Craiova 1948, duminică, 18:00, Digi Sport 1

  • Liga 1: UTA Arad - CFR Cluj, duminică, 21:00, Digi Sport 1

Ilie Poenaru i-a răspuns lui Ionuț Chirilă după declarațiile de la meciul cu FCSB

A doua zi, cu ocazia emisiunii Digi Sport Matinal, noul antrenor al lui Gaz Metan Mediaș i-a răspuns colegului său pentru afirmații. Poenaru a explicat că nu pregătirea slabă a fost factorul pentru care Clinceni a avut rezultate slabe în ultimul timp, ci mai multe cauze care nu sunt neapărat de factură sportivă. 

"În momentul în care preiei echipa din mers, îți asumi aceste lucruri. Dar în acel moment, nu trebuie să dai vina pe cel dinaintea ta. E problema lui, să declare ce vrea, eu știu ce am făcut acolo, știu ce am lăsat. Dacă își dorește să vadă atât de mult la ce nivel era echipa, o să-i prezint toate datele și parametrii. La ce făcea referire, la meciurile cu Mioveni sau cu Chindia, să vadă ca primul a fost dominat în totalitate din punct de vedere fizic, tehnic și tactic.

Dar, ce să fac, în ultimii metri adverși, nu mai poți antrena, acolo e valoarea jucătorului. În loc să fie 3-0 la pauză pentru noi, s-a terminat 1-1 dintr-un penalty gratuit. Am ratat și noi penalty în minutul 86. În meciul cu Chindia dominăm, conducem, suntem egalați. Primim un gol de curtea școlii și egalăm în minutul 93. Păi, când egalezi în acel minut pe Chindia, care când se aglomerează în careu nu-ți mai oferă nicio șansă, eu zic că echipa are potențial. 

Aseară s-a bucurat că Milan, echipa lui, a jucat, a avut ritm, a pasat, a avut posesie și tot ce trebuie. În a doua repriză nu au pus probleme absolut deloc. De ce a putut să alerge și să aibă ritm aseară? Hai să ne gândim puțin la ce s-a întâmplat. Ia puțin meciurile de care vorbești și analizează-le și vezi care au fost factorii care au dus la aceste rezultate. În fine, eu nu vreau să comentez absolut nimic, să declare ce vrea el, eu știu ce am făcut la Clinceni și sunt mândru. Sunt momente la echipe când treci prin anumite perioade care influențează.

Acum, ce să fac, să mă apuc să spun ce factori au influențat? Nu mă apuc, că nu sunt doar de natură fotbalistică. Noi, antrenorii tineri, care am venit cu entuziasm și cu elan, ne dorim să facem performanță mare și să ridicăm fotbalul românesc. Asta este cel mai important și trebuie să colaborăm cu toții, nu să stăm să căutăm să ne înțepăm unii pe alții sau să dăm unii în alții, pentru că suferă fotbalul românesc din această cauză. În loc să vedem ce se întâmplă cu toate naționalele noastre, noi stăm să aruncăm vina în stânga și în dreapta", a explicat Poenaru.

Ionuț Chirilă, după eșecul cu FCSB: ”Am murit frumos azi”

După cinci antrenamente împreună, am murit frumos azi. Cu puțină șansă și dacă nu începeam jocul timid, nu pierdeam azi. Important este că această echipă se construiește frumos. Am creat superioritate numerică, am dominat un adversar care vrea titlul, cu niște jucători de o calitate incontestabilă.

Am avut un De Amorim într-un picior, am jucat cu un vârf improvizat, Omoh, practic n-am avut vârf, dar de multe ori am condus jocul. Fizic, tehnic, tactic, tot (n.r.- La ce are de lucrat cel mai mult la Clinceni). Uitați-vă la ultimele partide de campionat și modul în care am jucat azi.

Am fost inteligenți, nu am aruncat mingi în tribune, am făcut posesie, cu niște jucători cărora le-am spus că doar cu inteligență putem câștiga. Nu am câștigat, dar pentru mine e important jocul. FCSB are jucători de clasă și a câștigat din momente de joc, nu că ne-au fost superiori ca joc colectiv. Astăzi Clinceniul a demonstrat că începe un nou drum.

Îmi plac lucrurile cu grad înalt de dificultate. Cine lua o echipă ca mine, cu 2 puncte în etapa a 9-a? Nimeni, doar eu că sunt un nebun. Eu trebuie să-mi asum riscul să construiesc. Clinceniul a murit frumos!

Nu au făcut puncte cu echipele accesibile, din zona de jos, trebuia să facă puncte cu Argeș, cu Mioveni, cu Dinamo, care e într-o situație deplorabilă. Acum vine artileria grea, după FCSB vine Botoșani, după părerea mea cea mai puternică echipă din campionat, ca joc”, a declarat Ionuț Chirilă.

Etichete: ionut chirila , academica clinceni , ilie poenaru
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă