Ilie Năstase, remarcă acidă după decesul lui Ivan Patzaichin: "Cei de astăzi nu i-ar fi făcut statuie!"

1 lună in urmă 29

  • Preliminarii CM 2022: Germania - Armenia, duminică, 21:45, Digi Sport 1

  • Preliminarii CM 2022: Elveția - Italia, duminică, 21:45, Digi Sport 2

După Gică Hagi, Nadia Comăneci sau Gică Popescu, un alt fost mare reprezentant al țării noastre, Ilia Năstase, și-a exprimat regretul cu privire la trecerea în neființă a celui care a adus patru medalii de aur țării noastre la Jocurile Olimpice.

Ilie Năstase, remarcă acidă după decesul lui Ivan Patzaichin

Fostul mare tenismen i-a acordat laurii cuveniți lui Patzaichin, însă nu a uitat să facă și o remarcă în stilul caracteristic. Năstase crede că, în zilele noastre, românii au uitat cine a fost legendarul canoist și că nu se fac suficiente demersuri pentru a le aminti celor tineri de existența cvadruplului campion.

"Era un om deosebit, un om bun. Nu vorbea foarte mult. Era simplu şi nu vorbea deloc despre performanţele lui extraordinare. După mine, el rămâne campionul nostru, al României. E o zi tristă nu doar pentru întregul sport românesc, ci pentru întreaga Românie.

Foarte bună iniţiativa celor de la Dinamo de a-i amplasa o statuie în faţa stadionului. Ar fi trebuit să fie pusă şi în altă parte, să vadă copiii cine a fost Patzaichin. Dacă cei de la Dinamo nu-i făceau statuie, cei de astăzi nu i-ar fi făcut. Patzaichin e un geniu, iar geniile nu mor. Dumnezeu să-l ierte!”, a declarat Năstase la Antena 3.

Ivan Patzaichin are statuie din 2002. A fost singurul care s-a opus acestui proiect al clubului Dinamo

Ivan Patzaichin era internat la "Elias" şi se lupta cu o boală incurabilă. Decesul a fost consemnat în această dimineaţă de 5 septembrie 2021. Avea 71 de ani.

Ceremonia de dezvelire a statuii "Ivan Patzaichin - Amiralul Flotilei de Aur a Sportului Romanesc" a avut loc cu ocazia împlinirii a 53 de ani de la naşterea marelui Ivan şi a 35 de ani de carieră sportivă extraordinară!

Atât era de modest mare campion al României încât a fost singurul care s-a opus. I se părea prea mult! "Am fost în câteva emisiuni cu domnia sa. Era atât de mare, dar tot timpul aveam senzaţia că nu vrea să deranjeze. Îşi alegea locul cel mai îndepărat posibil", e povestit Aurel Ţicleanu, în emisiunea Digi Sport Matinal. Opera sculptorului Alexandru Papuc este turnată în bronz.

Etichete: ivan patzaichin , ilie nastase
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă