Ilie Năstase, lider în topul „băieților răi” din tenis! S-a aflat de câte ori a fost descalificat românul în carieră, iar Nick Kyrgios e mic copil | SPECIAL

1 lună in urmă 6

Ilie Năstase și-a câștigat renumele de băiat rău” al tenisului, intrând deseori în conflict cu arbitrii meciurilor pe care le-a disputat în carieră! Iar Nasty” a fost aspru sancționat din cauza temperamentului său vulcanic.

Ilie Năstase (74 de ani) este deținătorul unui record negativ în tenisul mondial! Primul lider ATP a fost descalificat de nu mai puțin de 5 ori în timpul turneelor oficiale, nefiind întrecut până în prezent de niciun alt jucător.

Nici măcar rebelii Nick Kyrgios (25 de ani) și John McEnroe (62 de ani) nu au avut mai multe ieșiri în decor decât Ilie Năstase! Cu toate că australianul și americanul au răbufnit și ei, de multe ori, la adresa arbitrilor, Năstase a fost cel mai sancționat din istoria tenisului.

Ilie Năstase, lider în topul „băieților răi” din tenis! Românul a fost descalificat de nu mai puțin de 5 ori în carieră

Topul inedit al „băieților răi” din tenis este condus detașat de Ilie Năstase, cel care a fost descalificat de nu mai puțin de 5 ori! Românul este urmat de americanii Jimmy Connors, John McEnroe și Andre Agassi, toți cu câte două descalificări! În mod surprinzător, Nick Kyrgios, cel mai controversat tenismen al momentului, a fost descalificat o singură dată în carieră, la fel ca și liderul mondial Novak Djokovic.

🇧🇦 Damir Džumhur was defaulted in the qualifying match at @AbiertoTelcel against 🇳🇱 Botic van de Zandschulp

List of all disqualifications according to the @atptour database pic.twitter.com/nwfK6RikTH

— TennisMyLife (@TennisMyLife68) March 15, 2021

Ilie Năstase a fost descalificat la următoarele turnee: Indianapolis 1974 (la scorul de 5-7, 5-5 în meciul cu Raul Ramirez), Burnemouth 1975 (la scorul de 5-4 pentru el în meciul cu Patrick Proisy), Turneul Campionilor 1975 (la scorul de 6-1, 5-7, 1-4 în meciul cu Arthur Ashe), Palm Springs 1976 (la scorul de 3-6 1-3 în meciul cu Roscoe Tanner) și WCT Invitational (la scorul de 3-6, 6-3, 0-1 în meciul cu Vijay Armitraj).

Ilie Năstase putea fi descalificat și la US Open, dar a fost rechemat pe teren la cererea publicului

Evident că Nasty” a fost implicat în multe alte episoade controversate, dar arbitrii nu au fost la fel de drastici precum în meciurile de mai sus. Cel mai cunoscut episod s-a produs la ediția din 1979 a turneului de la US Open, când Năstase a fost la un pas de o nouă descalificare din turneu. Năstase a făcut show după o minge dată în defavoarea sa de arbitrul de linie al meciului cu John McEnroe! Românul s-a așezat în scaunul arbitrului de linie și i-a înjurat pe oficialii americani, fiind descalificat inițial și trimis la vestiare.

În acel moment, cei peste 10.000 de spectatori s-au revoltat, aruncând cu obiecte în pentru a-și exprima dezaprobarea. După mai bine de un sfert de oră de negocieri, timp în care a fost nevoie de intervenția poliției pentru liniștirea spiritelor, Ilie Năstase a fost rechemat pe teren, arbitrul schimbat, iar meciul câștigat, până la urmă, de McEnroe, scor 6-4, 3-6, 6-3, 6-4.

The post Ilie Năstase, lider în topul „băieților răi” din tenis! S-a aflat de câte ori a fost descalificat românul în carieră, iar Nick Kyrgios e mic copil | SPECIAL appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă