Ilie Năstase, dezvăluiri fabuloase! A mers să semneze cu Adidas, dar a ajuns din greșeală la sediul companiei rivale: „Fata de acolo mi-a spus…”

4 săptămâni in urmă 14

Ilie Năstase (74 de ani), primul lider ATP din istoria tenisului, a dezvăluit cum a ajuns imaginea brandului Adidas. Românul a trecut prin mai multe peripeții până să primească un contract pe viață din partea companiei germane de echipament sportiv.

Companiile Adidas și Puma au luat naștere la sfârșitul anilor ’40 după ce doi frați, Adolf și Rudolf Dassler, nu s-au putut pune de acord cu privire la strategia ce trebuia urmată de compania de încălțăminte pe care o fondaseră împreună.

Ambele firme își au sediul în același oraș aflat în regiunea de sud a Germaniei, la 200 km nord de Munchen. Ilie Năstase a plecat la Adidas, pentru a negocia un super-contract de sponsorizare, dar întâmplarea a făcut să intre în sediul companiei rivale.

Ilie Năstase a rememorat o poveste fabuloasă! Românul a mers să semneze cu Adidas, dar a intrat în sediul Puma

„Stăteam la Bruxelles și un prieten de-al meu, care a fost jucător belgian, era managerul meu. Eram reprezentat de o companie foarte cunoscută în sport, Mark McCormack îl chema, și el era reprezentantul Europei. Și a spus că am putea avea șanse să mergem la Adidas. Am mers cu mașina, am găsit strada. Se numea Herzogenaurach orașul. Când am intrat acolo, în sediu, am spus ‘Bună ziua, vreau la domnul Dassler, la Adidas!’

Fata de acolo a spus: ‘Sunteți sigur? Aici e Puma. E fratele dânsului!’. Atunci, jucătorii nu aveau contract cu o singură firmă. Racheta era de un fel, tenișii de la altă companie, echipamentul de la altă companie. El a fost primul din industria sportivă care a spus că vrea să îl ia pe unul și să îl îmbrace de sus până jos, și chiloții să fie de la el. Și eu am fost primul jucător de tenis!”, au fost aventurile rememorate de marele tenismen Ilie Năstase în emisiunea „Legendele” cu Dan Negru.

The post Ilie Năstase, dezvăluiri fabuloase! A mers să semneze cu Adidas, dar a ajuns din greșeală la sediul companiei rivale: „Fata de acolo mi-a spus…” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă