Ilie Năstase, devastat de pierderea lui Ivan Patzaichin. „E un geniu, iar geniile nu mor!”

1 lună in urmă 23

Ivan Patzaichin a murit la vârsta de 71 de ani, duminică, 5 septembrie, după o luptă lungă cu o boală necruțătoare.

Ilie Năstase l-a cunoscut pe fostul mare sportiv al României și s-a declarat devastat de pierderea acestuia.

Fostul jucător de tenis a vorbit despre Ivan Patzaichin și a transmis că acesta „rămâne campionul nostru, al României”. Totodată, Ilie Nătase susține că „Patzaichin e un geniu, iar geniile nu mor”.

Ilie Năstase, devastat de moartea lui Ivan Patzaichin

Ilie Năstase a comentat și în legătură cu inițiativa celor de la Dinamo de a amplasa o statuie a lui Patzaichin în fața stadionului din „Ștefan cel Mare”.

„Era un om deosebit, un om bun. Nu vorbea foarte mult. Era simplu și nu vorbea deloc despre performanțele lui extraordinare. După mine, el rămâne campionul nostru, al României. E o zi tristă nu doar pentru întregul românesc, ci pentru întreaga Românie.

Foarte bună inițiativa celor de la Dinamo de a-i amplasa o statuie în fața stadionului. Ar fi trebuit să fie pusă și în altă parte, să vadă copiii cine a fost Patzaichin. Dacă cei de la Dinamo nu-i făceau statuie, cei de astăzi nu i-ar fi făcut. Patzaichin e un geniu, iar geniile nu mor. Dumnezeu să-l ierte!”, a spus Ilie Năstase, la Antena 3.

Gică Hagi, Ilie Năstase și Ivan Patzaichin

Mesajul președintelui COSR

Președintele COSR a vorbit și el despre moartea lui Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi din istoria României.

„Ivan e o legendă nemuritoare a sportului românesc şi mondial. Pentru noi, Ivan e campionul dintre oameni si Omul dintre Campioni. Ivan a fost campiOm, o poveste fără sfârşit a sportului românesc. E datoria noastră să îi păstrăm vie memoria, să le spunem celor care vor veni să practice sport că totul e posibil atunci când te dăruieşti, te pregăteşti şi crezi în tine.

Că poţi vâsli cu inima atunci când pagaia se rupe, că trebuie să dai înainte să primeşti şi că nu e nimic mai înălţător decât să îi ajuţi pe alţii să ajungă campioni. Aceasta este povestea lui Ivan! Rămas bun, Ivan! Pentru noi eşti nemuritor”, a spus și Mihai Covaliu, președintele COSR

The post Ilie Năstase, devastat de pierderea lui Ivan Patzaichin. „E un geniu, iar geniile nu mor!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă