Ilie Dumitrescu, replică agresivă în scandalul „Blat la națională”: „Eu de asta o să fiu urmărit toată viața!” Răspuns pentru Florin Răducioiu

1 lună in urmă 1

Ilie Dumitrescu răspunde foarte dur în scandalul „Blat la națională”, declanșat de declarațiile unui fost atacant al naționalei Bulgariei, întărite de atitudinea și cuvintele lui Florin Răduciou.

Ivo Georgiev (48 de ani), fostul atacant al Bulgariei, a lansat acuzații grave la adresa naționalei României, în special a fundașilor tricolori, pe care i-a acuzat de non-combat în meciul cu Spania, pierdut de echipa lui Anghel Iordănescu, 1-2, în ultimul meci din grupele Campionatului European din 1996.

Florin Răducioiu (50 de ani), fostul atacant al lui Dinamo și al echipei naționale de fotbal a României, și-a amintit meciul cu Spania, de la EURO 1996, și a răspuns acuzațiilor de blat făcute de către bulgari. „Echipa era neatentă şi asta m-a pus pe gânduri”, a spus fostul mare atacant, care a și marcat golul cu Spania, singurul reușit de tricolori în Anglia.

Ilie Dumitrescu, replică agresivă în scandalul „Blat la națională”: „Eu de asta o saă fiu urmărit toată viața!” Răspuns pentru Flori Răducioiu

Ilie Dumitrescu nu a participat la CE 1996, dar spune că naționala era practic în vacanță la ultimul meci, cu Spania, după de a pierdut primele două partide.

„Nu cred în ipoteza asta vehiculată de Radu. Niciodată! Când a fost primul meci cu Franța lipsa de comunicare, când a dat Dugary de lângă Stelea și… nu știu cine era acolo în centru, la faza aia?!

Când nu mai ești în joc și nu mai ești conectat și nu mai ai nicio șansă la calificare, îți dai seama că nu mai … eram în vacanță la acel meci. Îți pierzi din concentrare, organizare.

Să le facă… dacă tot vorbește.. iese cu așa ceva! Cum să spui asa ceva? Mi se pare… nu știu…

Pentru mine, Răducioiu e cel mai bun atacant. Are dreptul să spună ce vrea. Să nu mai vorbească, dacă se teme.

Dacă îl mai întrebați o dată pe Răducioiu, nu cred că va mai spune așa ceva.

Domnule, eu sunt frământat că în minutul 100 și cât era… în meciul cu Suedia, am primit gol. (de la Campionatul Mondial SUA 94 – n.r.) Eu de asta o să fiu urmărit toată viața.

Toți erau cu gândurile să meargă în vacanță. Nu vreau să îi justific.

Eu nu cred așa ceva, nu pot să cred așa ceva. Nu există așa ceva”, a declarat Ilie Dumitrescu la Digi Sport.

România a pierdut toate cele trei meciuri de la Euro 1996. Franţa, echipa care ne învinsese şi în preliminarii, la Bucureşti, ne-a bătut şi la Newcastle. Golul care a decis partida a fost înscris de Dugarry (25), acare a profitat de o ieşire hazardată a lui Stelea.

A urmat înfrângerea cu Bulgaria, tot la zero. E meciul rămas în memoria fanilor români din cauza golului anulat pe nedrept lui Dorinel Munteanu, de către arbitrului danez Peter Mikkelsen.

Eşecul cu bulgarii a şi eliminat România de la Euro 1996, înaintea partidei cu Spania, pierdută şi ea. Franța și Spania s-au calificat în cele din urmă, în dauna Bulgariei.

Nu vreau să fac declaraţii, care pot avea repercusiuni asupra mea. Nu comentez. Şi ăsta e un răspuns. Mi s-a părut că apărarea noastră era total dezorientată şi nu ştia pe cine să marcheze, era haos. Mereu ne-am apărat cu mulţi jucători, dar erau distanţele prea mari şi eram foarte neatenţi la fazele fixe, la cornere, lovituri libere. Echipa era neatentă şi asta m-a pus pe gânduri. De altfel, al doilea gol, al lui Amor, a fost după o lovitură liberă, în minutul 86, 87. Da… Echipa a fost defazată
Florin Răducioiu

The post Ilie Dumitrescu, replică agresivă în scandalul „Blat la națională”: „Eu de asta o să fiu urmărit toată viața!” Răspuns pentru Florin Răducioiu appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă