Ilie Dumitrescu propune o schimbare majoră la FCSB, după ultimele transferuri: „Aș da o idee, dacă mă aude cineva”

1 lună in urmă 22

Articol de GSP - Publicat marti, 07 septembrie 2021, 18:44 / Actualizat marti, 07 septembrie 2021 19:00

Ilie Dumitrescu (52 de ani), fostul mare jucător al Stelei și al echipei naționale, e entuziasmat de ultimele transferuri făcute de FCSB. „Mister” a vorbit pe larg despre schimbările pe care Edi Iordănescu le va face în primul „11” după transferurile lui Constantin Keșeru și Constantin Budescu. 

Transferul lui Constantin Budescu la FCSB ar putea provoca modificări importante în echipa lui Edi Iordănescu. Ilie Dumitrescu propune chiar schimarea sistemului de joc, din 4-3-3 în 4-2-3-1.

Ilie Dumitrescu, sfaturi pentru Edi Iordănescu: „Trebuie să schimbi sistemul!”

„În momentul în care l-ai transferat pe Keșeru, care e atacant de bază, trebuie să schimbi sistemul, pentru că nu poți juca 4-3-3 cu Budescu mai jos, adică el inter, cu Olaru, de exemplu. Există și momentul ăla când echipa trebuie să se apere. 

El poate acoperi zona, dar cifrele nu-l ajută foarte mult, adică nu recuperează, nu mai dă nici 100% pe faza ofensivă, trebuie să dea. FCSB avea nevoie de lideri, de Budescu, de Keșeru. Un 4-2-3-1, cu Budescu în spatele lui Keșeru. Budescu face diferența în ultimii 20-25 de metri. În orice zonă se află el, joacă pentru atacant, pentru cei care vin din linia a doua, a treia. FCSB a făcut o mișcare excelentă. Nu mai vorbim de faze fixe, 11 metri. Tănase va fi titular”, a spus Ilie Dumitrescu, în cadrul emisiunii „Fotbal Club”, de la Digi Sport. 

Ilie Dumitrescu: „Iulian Cristea ar fi o soluție în fața apărării”

„Dacă joacă Budescu, joci cu un închizător. Eu aș da o idee, dacă mă aude cineva. Cristea ar fi o soluție în fața apărării până se mai recuperează Șut și ceilalți. Ar fi o soluție bună, a fost și la Mediaș, unde l-a avut tot pe Edi Iordănescu. 

Trebuie să joci cu Olaru, cu Budescu mai avansat, să alegi Cordea în partea dreaptă, Keșeru și Tavi Popescu. Când vin Tănase și Florinel Coman, cine e mai în formă, mai bun, va juca. Ceilalți trebuie să ajute echipe de pe bancă. La CFR joacă toată lumea? Nu joacă! 

Păcat că s-a renunțat la Crețu, că nu a putut gestiona problema asta clubul cu jucătorul. Au fost foarte inteligenți, atât Gigi, cât și Edi Iordănescu, s-a văzut și la CFR că înseamnă să n-ai lideri. Era o e echipă normală, de mijlocul clasamentului fără Man, Tănase, Coman, Moruțan”, a mai spus „Mister”, conform sursei citate. 

FCSB devine stelară! După aducerea lui Budescu, Iordănescu poate alinia un „11” plin de vedete

După aducerea cuplului Budescu - Keșeru, Edi Iordănescu va putea alinia la FCSB, mai ales după ce se vor reface și Tănase și Coman, o formulă plină cu vedete. Moruțan la Galatasaray, Coman pe bară 3 luni, Tănase out două luni. Lovită din plin de descompletarea lotului, FCSB s-a repliat rapid și a adus 3 piese grele: Keșeru, Vali Gheorghe și Budescu.

Care vor fi nevoiți, măcar până se vor întoarce în echipă Tănase și Coman, să suplinească norma de goluri și de randament ofensiv pe care le aveau aceștia. Echipa va căpăta consistență în atac, iar Budescu și Keșeru vor fi siguri titulari, în vreme ce Vali Gheorghe e o soluție pentru cele două flancuri.

Ar putea chiar să apară și titular în locul lui Octavian Popescu, în condițiile în care Edi Iordănescu va găsi o altă soluție în primul 11 care să bifeze regula U21.

Cum ar putea arăta FCSB în perioada următoare: Vlad - Crețu, Miron, Vinicius, Radunovici - Olaru, Ov. Popescu - Cordea (V. Gheorghe), Budescu, Oct. Popescu - Keșeru

VIDEO Primul antrenament al lui Constantin Budescu la FCSB

CItește și alte știri despre FCSB: 

FCSB devine stelară! După aducerea lui Budescu, Iordănescu poate alinia un „11” plin de vedete

Dezvăluiri emoționante ale puștiului de la FCSB: „Când am venit la București, am plâns continuu în primele 6 luni”

Playtech: BREAKING: Ianis Hagi are covid-19. Cum și-a dat seama că are virusul și care e starea lui


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă