Ilie Dumitrescu, omagiat de FRF. Mesajul de la Casa Fotbalului pentru fostul mare internațional

2 săptămâni in urmă 14

  • Serie A: AC Milan - AS Roma, joi, 19:30, Digi Sport 1

  • Serie A: Juventus - Napoli, joi, 21:45, Digi Sport 1

Fostul mare internațional, acum expert Digi Sport, a ales să petreacă ziua de naștere într-un loc foarte drag lui, la Atena (Grecia). Dumitrescu știe care va fi principala misiune a noului selecționer.

Galerie Foto

Ilie Dumitrescu a rememorat, în exclusivitate pentru Digi Sport, momentele care i-au marcat cariera. Cele mai mari satisfacții le-a trăit la Steaua, echipa în tricoul căreia a câstigat 4 titluri, 3 Cupe si o Supercupă. A povestit însă și cum a suferit până să ajungă să ridice trofee deasupra capului.

”De mic copil, visul meu a fost acela de a deveni fotbalist la Steaua. Să joc la Steaua, să fac performanță la Steaua. Mi-aduc aminte cum de la stadion plecam pe jos, pentru că nu aveam nici bani de tramvai”, a dezvăluit fosta glorie, care a completat: ”Nu regret nimic din ce am făcut în viața asta. Dar, dacă m-aș mai naște încă o dată, aș da mai mult pentru fotbal!”.

Ilie Dumitrescu, omagiat de FRF. ”Am exploatat la maximum faza”

Știi cum se traduce o croazieră de lux în impactul asupra mediului înconjurător? Află Ce nu știai despre croaziere, pe Digi Life, de la 21:55.

Actualul expert Digi Sport a mărturisit, când a împlinit 50 de ani, că golul marcat contra Belgiei, în preliminariile Cupei Mondiale de acum aproape 25 de ani, a fost cel mai frumos al său la echipa națională.

 ”Mi-aduc aminte perfect de acel meci. S-a jucat în octombrie 1993 (n.r. - 13 octombrie 1993) pe un stadion Steaua, arhiplin. Știți cum arăta stadionul înainte. Au fost atât de mulți spectatori, încât aceștia au stat și pe aleia din fața gardului. Presiunea era fantastică. Mai întâi am obținut acel penalty, acordat de Sandor Puhl.

Dacă am simulat la acea fază? Nu aș spune asta, aș spune că am exploatat la maximum faza. Se întâmpla după acel gol anulat, decizie a asistentului, și am realizat că de atunci înainte, orice aș face, Sandor Puhl nu va mai anula nimic.

Așa că am primit centrarea de la Dan Petrescu, în fața mea se afla Franky van der Elst, pe care l-am driblat prin stânga, el a încercat să mă deposedeze și de aici penalty-ul. Era și Philippe Albert în zonă”, a rememorat Ilie Dumitrescu, la ”Matinal”.

Secretul lui Ilie Dumitrescu, dezvăluit la împlinirea vârstei de 50 de ani

Ilie Dumitrescu, îmbrăcat impecabil, ca de obicei într-un costum care-i vine mereu turnat, a povestit cum se menține în formă.

”Este foarte simplu. Sunt foarte fericit și mă simt foarte bine pentru că am un stil sănătos de viață. Înot zilnic, e ceva timp de când nu mai mănânc carne, nu mai consum nici zahăr, așa că mă simt foarte bine.

Acum cântăresc 78-79 de kilograme, adică cu un kilogram în plus față de perioada în care eram jucător activ. Dacă m-aș duce acum la FCSB aș avea un kilogram în plus, pe care l-aș da jos după două-trei zile de cantonament”, spunea Ilie Dumitrescu, la împlinirea vârstei de 50 de ani.

Etichete: ilie dumitrescu , casa fotbalului , ilie dumitrescu 53 de ani

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă