Ilie Dumitrescu cere schimbarea sistemului de la FCSB și propune o surpriză pe un post: "Poate mă aude cineva"

1 lună in urmă 42

  • Preliminarii CM 2022: Franța - Finlanda, marți, 21:45, Digi Sport 1

  • Preliminarii CM 2022: Olanda - Turcia, marți, 21:45, Digi Sport 2

Ilie Dumitrescu cere schimbarea sistemului de la FCSB și propune o surpriză pe un post: "Poate mă aude cineva"

Ilie Dumitrescu a lăudat transferul lui Constantin Budescu, însă spune că odată cu revenirea mijlocașului ofensiv, FCSB trebuie să schimbe și sistemul de joc din 4-3-3 în 4-2-3-1.

Expertul Digi Sport a spus și cum ar putea arăta FCSB de la mijloc în sus, în această perioadă în care Florinel Coman și Florin Tănase sunt accidentați. Ilie Dumitrescu a venit și cu un nume surpriză pentru postul de închizător.

"În momentul în care l-ai transferat pe Keșeru, care e atacant de bază, trebuie să schimbi sistemul, pentru că nu poți juca 4-3-3 cu Budescu mai jos, adică el inter, cu Olaru, de exemplu. Există și momentul ăla când echipa trebuie să se apere. El poate acoperi zona, dar cifrele nu-l ajută foarte mult, adică nu recuperează, nu mai dă nici 100% pe faza ofensivă, trebuie să dea. FCSB avea nevoie de lideri, de Budescu, de Keșeru. Un 4-2-3-1, cu Budescu în spatele lui Keșeru.

Budescu face diferența în ultimii 20-25 de metri. În orice zonă se află el, joacă pentru atacant, pentru cei care vin din linia a doua, a treia. FCSB a făcut o mișcare excelentă. Nu mai vorbim de faze fixe, 11 metri. Tănase va fi titular. 

Hai în Digi Online să vezi European Qualifiers! În Europa începe lupta pentru un loc la Campionatul Mondial de Fotbal 2022 Qatar!

Dacă joacă Budescu, joci cu un închizător. Eu aș da o idee, dacă mă aude cineva. Cristea ar fi o soluție în fața apărării până se mai recuperează Șut și ceilalți. Ar fi o soluție bună, a fost și la Mediaș, unde l-a avut tot pe Edi Iordănescu. Trebuie să joci cu Olaru, cu Budescu mai avansat, să alegi Cordea în partea dreaptă, Keșeru și Tavi Popescu. Când vin Tănase și Florinel Coman, cine e mai în formă, mai bun, va juca. Ceilalți trebuie să ajute echipe de pe bancă. La CFR joacă toată lumea? Nu joacă! 

Păcat că s-a renunțat la Crețu, că nu a putut gestiona problema asta clubul cu jucătorul. 

Au fost foarte inteligenți, atât Gigi, cât și Edi Iordănescu, s-a văzut și la CFR că înseamnă să n-ai lideri. Era o e echipă normală, de mijlocul clasamentului fără Man, Tănase, Coman, Moruțan", a spus Ilie Dumitrescu, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

VIDEO Ilie Dumitrescu, despre situația de la FCSB

Etichete: edi iordanescu , ilie dumitrescu , constantin budescu , fcsb
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă