Ilie Dobre, fascinat de legendarul Nicolae Dobrin! Fostul mare comentator sportiv este convins: „Într-un duel cu Dobrin, Hagi și Balaci n-ar fi atins balonul” | Exclusiv ProSport Live

4 luni in urmă 19

Nicolae Dobrin este fotbalistul care l-a cucerit definitiv pe Ilie Dobre. Invitat la ProSport Live, fostul mare comentator sportiv n-a avut dubii atunci când a vorbit despre cel mai mare fotbalist român.

Ilie Dobre este convins că Gică Hagi și Ilie Balaci „n-ar fi atins balonul” într-un duel cu Dobrin.

Ilie Dobre,„ îndrăgostit” de „Prințul din Trivale”: „Într-un duel cu Dobrin, Hagi și Balaci n-ar fi atins balonul”

„Echipa din copilăria mea se numea Dinamo Pitești. Dintr-un singur motiv: Gicu Dobrin. Sunt prieten și acum cu familia, cu doamna Gica, cu rudele lui Gicu. Dobrin a fost feblețea mea de când eram mic. Când eram la Liceul Pedagocic la Câmpulung Mușcel, am luat ocazie, nu aveam bani de bilet, am sărit acolo gardul, mi-am rupt pantalonul să-l văd pe Gicu, s-a speriat și jandarmul de mine atunci când m-a văzut. Gicu Dobrin m-a încântat pur și simplu! Într-un duel cu Dobrin, Hagi n-ar fi atins balonul, dar nici Balaci. Dobrin a fost genial, un talent ieșit din comun”, a spus Ilie Dobre, la ProSport Live.

Regretatul Nicolae Dobrin a povestit că nu a jucat în Mexic pentru că le-a luat banii dinamoviștilor din lot la poker! Ilie Dobre știe cine este marele vinovat pentru că Dobrin nu a fost în lotul României la Campionatul Mondial din 1970.

„Vinovatul numărul unu este profesorul Angelo Niculescu, el era antrenor. I-am respectat punctul de vedere, dar nu i-am dat dreptate. A fost o foarte mare pierdere, ireparabilă. Atunci, România a pierdut o șansă”, este convins fostul mare comentator sportiv.

Nicolae Dobrin, la un pas de Real Madrid

Nicolae Dobrin s-a stins din viață pe 26 octombrie 2007, la doar 60 de ani, răpus rapid de o boală incurabilă. Numele lui Nicolae Dobrin este strâns legat de FC Argeș, echipă cu care a cucerit două titluri, în 1972 și 1979. „Prințul din Trivale” a jucat 409 meciuri în prima divizie, reușind să înscrie 111 goluri. Considerat un maestru al fentei și al driblingului, „Gâscanul” a fost ales cel mai bun fotbalist al României, de trei ori, în anii 1966, 1967 și 1971. La echipa națională a evoluat de 48 de ori, marcând 6 goluri.

În 1972, Real Madrid a vrut să-l cumpere pe Nicolae Dobrin, dar transferul a fost oprit de regimul comunist din România.

The post Ilie Dobre, fascinat de legendarul Nicolae Dobrin! Fostul mare comentator sportiv este convins: „Într-un duel cu Dobrin, Hagi și Balaci n-ar fi atins balonul” | Exclusiv ProSport Live appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă