Ilfovul continuă să fie județul cu cea mai mare rată de infectare din țară. Cum se prezintă situația în București

2 luni in urmă 1


Județul Ilfov continuă să aibă cea mai mare rată de infectare din țară. Aceasta a ajuns, duminică, la 6,7, în scădere cu 0,17 față de ziua precedentă, au anunțat autoritățile. Bucureștiul are o incidență a îmbolnăvirilor de 6,16.


În ultimele 24 de ore, România a înregistrat 3.350 de cazuri noi de COVID-19, în scădere față de sâmbătă, când au fost raportate 5.158 de infectări.


Ilfovul are în continuare cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus, de 6,7 la mia de locuitori. Pe locul doi se situează Bucureștiul, cu un indice de 6,16. Poziția a treia este ocupată de județul Constanța – 5,15.


La polul opus se află județele care au înregistrat cea mai mică rată de infectare cu noul coronavirus: Harghita (0,7), Gorj (0,78) și Vrancea (1,05).


În total, 8 județe se află în scenariul verde, potrivit ultimului bilanț.


Județele care au înregistrat cele mai multe cazuri


Bucureștiul este cea mai afectată zonă de coronavirus. Duminică, în Capitală, au fost raportate 600 de noi infectări.  Topul este urmat de județul Cluj, unde au fost înregistrate 300 de noi infectări în ultimele 24 de ore. Județul Ilfovse află pe locul 3, cu 280 de persoane infectate cu noul coronavirus.


În toate județele au fost raportate cazuri noi de coronavirus.


Județele în care s-au înregistrat cele mai puține infecții sunt: Covansa (1), Hargita (8) și Sălaj (14).


Situația infectărilor cu coronavirus pe județe, astăzi, 20 decembrie:Citeşte Articolul Întreg pe Sursă