Ilfovul are cea mai mare rată de infectare, de peste 4 la mie, iar Bucureștiul a raportat cele mai multe cazuri noi. Situația pe județe

1 lună in urmă 20


Rata de infectare din județul Ilfov se menține ridicată, acesta fiind singurul județ din țară care are o incidență de peste 4 la mia de locuitori. Cu o rată de peste 3 la mie sunt județele Cluj, Timiș și municipiul București. În ceea ce privește numărul cazurilor noi, cele mai multe au fost înregistrate în Capitală, în timp ce Timiș și Iași sunt județele care au raportat peste 300 de cazuri.


România înregistrează peste 5.700 de cazuri noi, conform celui mai recent bilanţ al Grupului de Comunicare Strategică.


Rata de infectare rămâne cea mai ridicată în județul Ilfov, în ușoară creștere față de ziua precedentă. În prezent, rata de incidență din Ilfov este de 4,12 (4,11 luni, 5 ianuarie).


În acest moment, municipiul București și județele Cluj și Timiș raportează o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori.


Mai exact, București are o rată de incidență de 3,62, Timiș de 3,31, iar Cluj de 3,09.Județele care au înregistrat cea mai mică rată de infectare cu noul coronavirus sunt: Harghita – 0,46, Vrancea -0,48 și Gorj – 0,58. De asemenea, 23 de județe se află în scenariul verde, potrivit celui mai recent bilanț.


Peste 900 de cazuri noi de coronavirus în București


Capitala înregistrează cele mai multe cazuri noi de COVID-19 - 944, în scădere față de ziua precedentă, când au fost 1.124 de noi îmbolnăviri.


Urmează județul Timiș, cu 385 de cazuri noi și județul Iași, cu 358 de cazuri noi.


Toate judeţele au înregistrat cazuri de coronavirus, iar cele mai puţine au fost raportate în Gorj (20), Harghita (23) și Mehedinți (31).


Situația infectărilor cu coronavirus pe județe, astăzi, 6 ianuarie:

FOTO: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă