Ilfov rămâne judeţul cu cea mai mare rată de infectare din ţară, iar Bucureştiul scade la 340 de cazuri noi

2 luni in urmă 10


Județul Ilfov are cea mai mare rată de infectare din țară, fiind înregistrate 6,73 de cazuri la mia de locuitori, în uşoară creştere faţă de ziua precedentă. Pe locul secund este Bucureștiul, care are o incidență a îmbolnăvirilor de 6,03. Capitala conduce şi la numărul de cazuri noi, însă acestea au scăzut la aproape jumătate faţă de duminică, 20 decembrie.


Potrivit celui mai recent bilanţ al Grupului de Comunicare Strategică, România are, în acest moment, 10 județe în care rata de infectare (coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori) depășeşte 3 la mia de locuitori. Argeşul este judeţul care a intrat în rândul judeţelor roşii, după ce rata de infectare a ajuns la 3,09.


Cele mai mari rate de infectare sunt raportate în prezent în Ilfov – 8,9, Bucureşti – 6,03, Constanţa – 4,97. La polul opus se află județele care au înregistrat cea mai mică rată de infectare cu noul coronavirus: Harghita - 0,68, Gorj - 0,77, Olt şi Vrancea cu 1,05. De asemenea, 8 județe se află în scenariul verde, potrivit ultimului bilanț.Bucureştiul se menţine pe primul loc la cele mai multe cazuri


Bucureștiul înregistrează cele mai multe cazuri noi de COVID-19, însă numărul este aproape la jumătate faţă de ziua precedentă. Astfel, în Capitală au fost raportate 341 de noi infectări, în scădere cu 259 de cazuri faţă de duminică, 20 decembrie.


Topul este urmat de județul Ilfov, unde au fost înregistrate 169 de noi infectări în ultimele 24 de ore. Județul Argeş se află pe locul 3, cu 138 de persoane infectate cu noul coronavirus.


Judeţul Sălaj nu a raportat niciun caz de COVID, iar județele în care s-au înregistrat cele mai puține infecții sunt: Bistriţa-Năsăud (2), Satu Mare (3) şi Harghita (4).


Situația infectărilor cu coronavirus pe județe, astăzi, 21 decembrie
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă