Ilfov are o rată de infectare de peste 4 la mie, iar Bucureștiul a raportat cele mai multe cazuri. Situația pe județe

1 lună in urmă 16


Județul Ilfov este singurul din țară unde rata de incidență se menține la peste 4 la mia de locuitori. În ceea ce privește numărul cazurilor noi, cele mai multe au fost înregistrate în București, în timp ce Cluj este singurul județ unde sunt peste 300 de cazuri.


România înregistrează peste 4.700 de cazuri noi, conform celui mai recent bilanţ al Grupului de Comunicare Strategică. În prezent, Capitala şi trei judeţe mai înregistrează o rată de infectare de peste 3 cazuri la mia de locuitori. Astfel, cele mai mari rate de infectare sunt înregistrate în prezent în Ilfov – 4,11, Bucureşti – 3,56, Timiş – 3,2 și Cluj - 3,07.


Județele care au înregistrat cea mai mică rată de infectare cu noul coronavirus sunt: Harghita – 0,43, Vrancea - 0,44 și Gorj – 0,58. De asemenea, 22 de județe se află în scenariul verde, potrivit celui mai recent bilanț.Bucureștiul înregistrează peste 1.100 de cazuri noi de coronavirus


Capitala înregistrează cele mai multe cazuri noi de COVID-19, fiind raportate 1.124 de cazuri noi, în creștere accentuată față de ziua precedentă, când au fost 522 de noi îmbolnăviri.


Urmează județul Cluj, cu 354 de cazuri noi și județul Timiș, cu 272 de cazuri noi.


Toate judeţele au înregistrat cazuri de coronavirus, iar cele mai puţine au fost raportate în Covasna (15), Sibiu (15) și Giurgiu (17).


Situația infectărilor cu coronavirus pe județe, astăzi, 5 ianuarie:

FOTO: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă