Ilfov a reintrat în scenariul roșu. Rata de infectare rămâne crescută în Timiș. Situația pe județe

2 luni in urmă 2

Timișul are în continuare cea mai ridicată rată de infectare din țară, iar marți, potrivit bilanțului,județul Ilfov a reintrat în scenariul roșu, înregistrând o incidență de 3,01 la mia de locuitori. De asemenea, în Capitală au fost înregistrate cele mai multe cazuri de coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat marți 3.950 de cazuri noi cu coronavirus, după efectuarea a 33.548 de teste în ultimele 24 de ore: 23.392 de teste RT-PCR (15.539 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.853 la cerere) și 10.152 de teste rapide antigenice.

Cea mai ridicată rată de infectare este tot în județul Timiș. Potrivit ultimului bilanț rata de infectare a coborât, marți la 5, 02, după ce, ieri, cifrele indicau o rată de 5, 07. Pe locul 2 se află Județul Cluj cu o rată de infectare de 3,20, care este urmat de Maramureș cu o incidență de 3,07 la mia de locuitori.

Marți a reintrat în scenariul roșu și județul Ilfov,  după ce rata de infectare a ajuns la 3,01.

În total 12 județe sunt în scenariul galben, după ce Vâlcea a ieșit, marți, din scenariul verde.

Autoritățile au anunțat că de vineri s-a schimbat modul de calcul al incidenței cumulate în ultimele 14 zile a cazurilor de infectare, fiind prin inculse focarele de COVID-19 din centrele rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, a centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, precum a căminelor, internatelor și spitalelor. Acestea au fost scoase din metoda de calcul la sfârșitul lunii octombrie de către Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății.

Ilfov a reintrat în scenariul roșu. Rata de infectare rămâne crescută în Timiș. Situația pe județe

Unde au fost cele mai multe cazuri noi de COVID-19

În ceea ce privește numărul de cazuri noi, cele mai multe au fost înregistrate în București, respectiv 454. În Capitală, rata de infectare este de 2,56 la mia de locuitori.

După București, cele mai multe infectări noi au fost în Timiș -209 și în Constanța -188.

Toate judeţele au înregistrat cazuri de coronavirus, iar cele mai puţine au fost raportate în Tulcea (16) și Călărași (17).

Situația infectărilor cu coronavirus pe județe, astăzi, 2 martie:

Ilfov a reintrat în scenariul roșu. Rata de infectare rămâne crescută în Timiș. Situația pe județeIlfov a reintrat în scenariul roșu. Rata de infectare rămâne crescută în Timiș. Situația pe județe
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă