Ilfov a ieșit din scenariul roșu. Doar două județe au rămas cu rata de infectare peste 3

1 lună in urmă 25


Județul Timiș are cea mai ridicată rată de infectare cu noul coronavirus din țară, 3,63, însă cifrele sunt în scădere față de ziua precedentă. În București indicele a scăzut din nou, la fel în Ilfov, care sâmbătă a revenit în scenariul galben.


În prezent, două județe se mai află în scenariul roșu, este vorba de județul Timiș, cu o rată de 3,63 la mia de locuitori, și Cluj, cu un indice de 3,01. Cifrele sunt în scădere pentru ambele județe, se arată în bilanțul transmis sâmbătă.


Între timp, județul Ilfov a raportat pentru prima dată în ultimele săptămâni un indice sub pragul de 3 la mia de locuitori: 2,96. Vineri avea 3,07.


De asemenea, pentru a patra zi la rând, rata de infectare scade în București. Sâmbătă a fost înregistrat un indice de 2,4, mai mic cu 0,12 față de raportarea din ziua anterioară.Autoritățile au decis, vineri, relaxarea măsurilor după ce Capitala a înregistrat o rată mai mică de infectare săptămâna trecută.


Astfel, de luni, 25 ianuarie, restaurantele, barurile se redeschide la interior. De asemenea, publicul va avea din nou acces în teatre, cinematografe sau săli de jocuri de noroc, însă cu o capacitate de până la 30%.


Câte cazuri noi au fost în fiecare județ


În ceea ce privește numărul de cazuri, cele mai multe infectări au fost raportate în București: 505. În clasament urmează Timiș (169) și Cluj (166).


În toate județele au fost raportate noi cazuri de coronavirus, însă cele mai puține infectări au fost înregistrate în județele: Vâlcea (5), Covasna (9) și Mehedinți (10).


Situația cazurilor pe județe, 23 ianuarie 2021
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă