IGSU cumpara 10 milioane de seringi in valoare de peste 6 milioane de lei pentru campania de vaccinare

1 lună in urmă 19

Departamentul pentru Situatii de Urgenta a anuntat, luni seara, ca a incheiat contracte subsecvente pentru cumpararea a 10 milioane de seringi, de 1 si 3 mililitri, cu ac, pentru campania de vaccinare.

DSU a transmis ca Oficiul National pentru Achizitii Centralizate a fost desemnat ca institutie abilitata pentru organizarea si derularea procedurilor de atribuire, in vederea incheierii de acorduri-cadru.

In baza acordurilor cadru incheiate de ONAC si furnizor, IGSU a incheiat doua contracte subsecvente pentru seringi necesare in campania de vaccinare.

Primul contract subsecvent la acordul cadru nr. 1103/CN/07.01.2021 prevede achizitionarea a 9 milioane de seringi cu ac de 1 mililitru si ace de rezerva, in valoare de 5.504.940 lei, inclusiv TVA, in care sunt incluse cheltuieli generate de manipulare si transport.

Cel de-al doilea contract subsecvent la acelasi acord cadru prevede achizitionarea a 1 milion de seringi de 3 mililitri, cu ac. Valoarea acestui contract este de 714.000 lei, inclusiv TVA, in care sunt incluse cheltuieli generate de manipulare si transport.

Campania de vaccinare a inceput in 27 decembrie, fiind in plina derulare cea de-a doua etapa a Strategiei nationale. Vaccinarea este gratuita si se face in centre amenajate in toate judetele.

Citeste si:
Numar record de vaccinari in Romania: peste 30.000 de persoane au fost imunizate in ultimele 24 de ore


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă