Igor Dodon: Republica Moldova a aprobat vaccinul rusesc Sputnik V

1 lună in urmă 2

Fostul președinte moldovean Igor Dodon a anunțat că Republica Moldova a înregistrat oficial Sputnik-V, vaccinul rusesc împotriva noului coronavirus, informează Hotnews, care citează Jurnal.md.

Fostul preşedinte a precizat că livrările Sputnik V în Republica Moldova vor începe „foarte curând”.

„Menționez că înregistrarea cu succes a vaccinului în țara noastră a avut loc în pofida încercărilor aparatului președintelui Moldovei de a împiedica acest lucru. Exprim sinceră recunoștință partenerilor ruși pentru deschidere și disponibilitatea de a acorda ajutor Moldovei și cetățenilor săi”, a scris Dodon pe Facebook.

Pe de altă parte, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, autoritatea responsabilă de autorizarea vaccinului în Republica Moldova, nu a confirmat această informație.

Anterior, Agenția a anunțat că este în proces de autorizare a vaccinurilor anti-COVID-19 fabricate de către Pfizer-BioNTech, AstraZeneca și Moderna, care sunt incluse în programul COVAX.

Pe 24 februarie, Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență prin care România acordă un ajutor de 20.000 de doze de vaccin anti-Covid Republicii Moldova.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă