Ieşenii protestează pentru legalizarea consumului recreativ de cannabis, în plină pandemie COVID

4 luni in urmă 84

Un protest pentru legalizarea consumului recreativ de cannabis are la loc la sediul DIICOT Iași. Manifestația ieșenilor vine după ce procurorii DIICOT au descins în două magazine deschise recent în oraș.

Mai mult decât atât, un site web a fost creat pentru a aduna semnături pentru legalizare canabisului în România. Până în prezent au fost strânse aproximativ 15.000 de semnături.

Citește și: Coadă uriaşă la deschiderea unui magazin care comercializează produse din cannabis, la Iaşi

„Ne dorim să aducem în atenția publică, dar mai ales în atenția decidenților politici, dorința noastră de a legaliza consumul și cultivarea în scop recreativ al marijuanei. Pentru a face acest lucru, vom începe cu o inițiativă civică legislativă prin care cerem legalizarea marijuanei. Orice inițiativă legislativă trebuie susținută de 100.000 de cetățeni care să fie de acord cu legalizare marijuanei. Acest proiect de lege trebuie votat de Parlament, puține șanse, dar noi încercăm. În cazul în care Parlamentul nu va vota proiectul nostru, atunci ridicăm ștacheta și încercăm să găsim 200.000 cetățeni care să susțină un proiect politic pentru a trimite în Parlament deputați și senatori ce vor promova legalizarea drogurilor ușoare în scop recreativ", au precizat susținătorii proiectului.

Coadă la deschiderea magazinului ”LegalizeIt”

Zeci de persoane s-au adunat săptămâna trecută în fața magazinului din Iași pentru deschiderea acestuia. Magazinul comercializează produse de tutun, dar și din canabis. Ieșenii au stat la coadă zeci de minute, iar unii dintre aceștia nu purtau masca de protecție. 

Două persoane, arestate la domiciliu în urma descinderii la magazin

Doi tineri au fost reținuți și ulterior arestați la domiciliu după ce în magazinul pe care aceștia îl dețineau au fost făcute percheziții. Produsele pe care aceștia le comercializau ar fi fost legale, din punctul de vedere al vânzătorilor, însă autoritățile au avut altă părere.

Conform legii, este interzisă comercializarea de produse care conțin THC. În urma analizei făcute de anchetatorii, mai multe produse din magazin conțineau THC.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă