Ieri îl alerga pe Haaland, azi e membru de onoare al SOS Autism Bihor. Explicația emoționantă pentru gestul lui Șovre

1 săptămână in urmă 20

  • Champions League: Bayern Munchen - PSG, miercuri, 22:00, Digi Sport 1

  • Champions League: Porto - Chelsea, miercuri, 22:00, Digi Sport 2

Presa internațională și mai mulți experți din fotbal au considerat neprofesionist gestul făcut de Șovre pe tunelul care duce la vestiarele de pe "Etihad Stadium", însă arbitrul de 47 de ani are o explicație emoționantă.

Ieri îl alerga pe Haaland, azi e membru de onoare al SOS Autism Bihor. Explicația emoționantă pentru gestul lui Șovre

Șovre se implică activ de mai mulți ani în ajutorarea unui centru de copii și adulți cu forme grave de autism din județul Bihor, intitulat S.O.S Autism Bihor, iar arbitrul a dorit să scoată la licitație și autograful lui Erling Haaland, pe lângă alte suveniruri pe care le-a primit în trecut.

Acum, cartonașele semnate de starul norvegian al Borussiei Dortmund vor ajunge la centrul de autism din Bihor și vor fi scoase la licitație în cadrul unei gale anuale, scrie GSP.ro.

Astăzi, după ce faza inedită de la meciul Manchester City - Borussia Dortmund a luat amploare, S.O.S Autism Bihor a decis să-l numească membru de onoare pe Octavian Șovre, iar Simona Zlibuț, președintele asociației, a explicat gestul.

  • Gică Hagi și Helmut Duckadam sunt alte persoane din fotbal care au ajutat S.O.S Autism Bihor de-a lungul timpului

"Acest mic gest al nostru e în semn de mulțumire, privind implicarea dumneavoastră în activitatea asociației noaste. Dorim să vă mulțumim pentru toate articolele sportive pe care le-ați donat în decursul anilor pentru a putea fi licitate la evenimentele caritabile organizate de către noi, cu strângerea de fonduri necesare pentru a putea continua activitățile și proiectele noastre.

Așa vom face rost de bani pentru terapiile adulților cu forme grave de autism, cum are și fetița mea de 21 de ani, care nu știe când trebuie să meargă la baie și nici să mănânce singură nu poate", a spus Zlibuț, pentru sursa citată.

Pep Guardiola l-a apărat pe Octavian Șovre

Owen Hargreaves l-a criticat pe Șovre în direct la BT Sport, spunând că "un oficial nu poate să ceară un autograf unui jucător", dar Guardiola a sărit în apărarea lui Șovre. Managerul lui Manchester City l-a lăudat și pe Ovidiu Hațegan pentru prestația sa:

"Am auzit că i-a cerut autograful, nu am văzut faza. Poate arbitrul este fanul lui Haaland. Poate a vrut să ia autograful pentru copilul său, nu e ceva anormal.

Brigada s-a descurcat briliant astăzi, nu pot să reclam nimic, nu a fost nicio problemă. Penalty-ul a fost întors cu ajutorul VAR, deci nu este nicio problemă. S-au descurcat perfect și au arbitrat ca la carte"a spus Guardiola, după victoria cu Borussia Dortmund.

VIDEO Rezumatul meciului Manchester City - Borussia Dortmund 2-1

Etichete: manchester city , borussia dortmund , octavian sovre , haaland , sos autism bihor
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă